Nachtlampje baby kopen? | Baby nachtlampje online bestellen

nachtlampje

Een nachtlampje kan voor een gerustgesteld gevoel zorgen voor zowel je kleine als voor jou. Een baby nachtlampje is klein en geeft zacht licht. Alleen zijn in het donker vinden sommige kindjes best eng. Met het lampje kun je als moeder of als vader ook sneller even zien of je kleine lekker in zijn of haar bedje ligt slapen. Er zijn onwijs veel verschillende nachtlampjes, alles hierover lees je in dit blog. Aan het eind vind je een top vijf nachtlampjes van dit moment.

Waarom een baby nachtlampje?

Een nachtlampje is een midden modus tussen het totale donker en een felle kamerlamp. Door het nachtlampje is het nooit helemaal donker. Dit kan helpen wanneer kindjes in het donker bang zijn voor bijvoorbeeld schaduwen. Een nachtlampje is voor de papa of mama ook fijn omdat ze snel hun kleine kunnen zien liggen en controleren. Als je kindje ’s nachts huilt is een nachtlampje vaak ook fijner dan een felle kamerlamp. De kamer is net iets lichter waardoor enge schaduwen verdwijnen, maar het licht is niet te fel waardoor het de slaap beïnvloedt.

Vanaf wanneer een nachtlampje?

Bang zijn in het donker is iets dat aangeleerd wordt. Van nature is een baby niet bang in het donker. Dit ontstaat meestal pas rond de tweede verjaardag, als het al ontstaat. Voor die tijd kan het wel handig zijn voor de ouders om een nachtlampje te hebben om de kleine sneller te vinden. Als je kindje iets groter is, kan het lampje ook helpen om hem of haar zelfstandig naar de wc te laten gaan. Blauw licht vermindert de aanmaak van melatonine. Dit hormoon zorgt ervoor dat je slaperig wordt. Blauw licht zou dus de nachtrust van de kleine kunnen beïnvloeden. Om dit te voorkomen wordt rood licht aangeraden.

Baby nachtlampje met muziek

Baby nachtlampjes zijn er in allerlei verschillende soorten en maten. Er zijn enkel functionele nachtlampjes maar er zijn ook nachtlampjes die er leuk uitzien. Als je kindje dan ’s nachts wakker wordt en hij of zij ziet het lampje, kan dit een vertrouwd gevoel geven. Sommige nachtlampjes spelen muziekjes af, deze dienen dan als slaapliedjes. De slaapliedjes geven je kindje rust en helpen om je kleine rustig in slaap te laten vallen. De combinatie met het zachte licht versterkt dan elkaar.

Batterij of stopcontact?

Het is al bekend dat nachtlampjes in alle soorten en maten verkrijgbaar zijn. Zo heb je ook de keuze in stroom. Wanneer het lampje via een stopcontact aangesloten moet zijn, heb je minder keus waar je het lampje plaatst. Je hebt dan ook te maken met een stekker die ergens door de kamer loopt. Via een lampje op batterijen heb je dit probleem niet. Het kan dan wel een probleem zijn wanneer de batterijen leeg zijn en je geen batterijen meer in huis hebt.

Beste baby nachtlampje van dit moment

#1. Mr Maria Nijntje Nachtlamp

Dit lampje in de vorm van Nijntje kan een heus vriendje zijn voor je kleine. Het lampje is silicone, waardoor het kindje zich niet in gevaar kan brengen met de hitte van het lampje. Deze Nijntje is 30 centimeter groot en brandt de hele nacht op nachtmodus. Wanneer de lamp leeg is, kun je hem opladen via een USB-aansluiting.

Voordelen
 • Makkelijk te verplaatsen doordat hij niet aan het stopcontact hoeft
 • Vijf verschillende lichtintensiteiten
Nadelen
 • De knop voor lichtsterkte is gevoelig

#2. Kids Castle meerkleurig LED Nachtlampje Uil

Dit veilige lampje is te verstellen in acht verschillende kleuren. Door het siliconen materiaal is het lampje geheel veilig voor de kleine. Er zitten ook geen scherpe randjes aan de uil. De uil is voorzien van een geïntegreerde oplaadbare accu. Het opladen van de accu duurt zo’n anderhalf uur. Het uiltje is ook te verkrijgen in de vorm van een koala, nijlpaard of pinguïn.

Voordelen
 • Leuk design
 • Fijn materiaal
Nadelen
 • Accu gaat snel leeg

#3. LED baby nachtlampje beertje

Deze nachtlamp van Atmos geeft in het donker een veilig gevoel voor kinderen. Het lampje is in de vorm van een zittend beertje en beschikbaar in de kleuren roze, wit en blauw. Het beertje wordt meegeleverd met een batterij.

Voordelen
 • Batterij wordt meegeleverd
 •  Ziet er leuk uit
Nadelen
 • Niet heel degelijk

#4. Wolklampje

Het wolklampje van A Little Love Company geeft een zachte gloed in het donker. Het is gemaakt van loodvrij PVC. Door de ledlamp wordt het wolkje niet zo heet en is hij veilig op de kinderkamer. Het lampje werkt op batterijen en is 9,5 bij 16,5 centimeter.

Voordelen
 • Ziet er leuk uit
 • Klein maar fijn
Nadelen
 • Batterijen gaan snel leeg

#5. Bing Knuffel & Uil Nachtlampje met Muziek

Dit uil nachtlampje wordt geleverd samen met mijn knuffelbare vriend Bing. Bing is een konijntje waarbij het uiltje op zijn pyjama staat afgebeeld. Het uiltje projecteert licht op de muur of het plafond en speelt tegelijkertijd een slaapliedje af.

Voordelen
 • Mooie liedjes
 • Leuke knuffel
Nadelen
 • Het lampje is aan de kleine kant

Andere populaire items

Kinderkleding Slapen Speelgoed Baby verzorging Gezondheid Kinderkamer Onderweg Thuis Borstvoeding Flesvoeding Zwangerschapskalender Uitzet Ontwikkeling  Lifestyle Zwangerschapskalender Gezin en geld Voeding