Met de komst van je baby verandert er natuurlijk een hoop: jij en je partner krijgen er een nieuw mini mensje bij waar jullie voor moeten zorgen! Natuurlijk wil je hier volop van genieten, zodat je zonder stress de zwangerschap en de kraamperiode (en daarna natuurlijk ook) in kan gaan. Een instrument om dit te bewerkstelligen is door je goed voor te bereiden op deze periode! Maar wat heb je dan allemaal nodig? Wat moet ik allemaal kopen? En mocht je een wat kleiner budget hebben, waar moet je dan in hémélsnaam beginnen? Lees hier alles over de baby uitzetlijst van 2022.
Inhoudsopgave
Ik ben zwanger wanneer begin ik met babyspullen kopen?
Het is uiteraard voor iedereen anders wanneer hij of zij begint met het kopen van de babyspullen. Wij raden je aan om er in ieder geval voor te zorgen dat je de belangrijkste babyspullen in huis hebt vóór week 33 van je zwangerschap. Niet alleen omdat je uiteraard niet zeker weet wanneer je bevalt (dit kan veel vroeger zijn dan gepland), ook omdat je hiermee rust in je hoofd creëert. Op deze manier ben je helemaal klaar voor de komst van je baby en hoef je in je hoofd nergens meer op te letten of te regelen. Natuurlijk snappen de control freaks onder ons dat je nooit te vroeg kan beginnen met het doen van je aankopen voor je kleintje!
Het is in het begin wellicht nog wat stressvol, omdat je voor je gevoel zoveel aankopen moet doen. Geen paniek, ik help jou hierbij! Door mijn babychecklist zorg je ervoor dat je gericht en gestructureerd je babyaankopen doet, zodat het doen van aankopen superleuk wordt (en je natuurlijk niks vergeet). Bovendien: het is een goed excuus om wéér een shopmiddagje te plannen met je lover!
Is er een checklist voor de zwangerschap?
Naast het gegeven dat het voor iedereen natuurlijk anders is wanneer zij beginnen met het kopen van babyspullen, is het natuurlijk ook voor iedereen anders wat hij of zij precies wil kopen. Toch bestaat er een essentiële baby uitzetlijst, bestaande uit de basisspullen die jij echt in huis moet hebben. Deze kan je gemakkelijk kopen op winkels zoals Bol.com, de HEMA, Prénatal of bijvoorbeeld de Kruidvat.
Baby uitzetlijst
Gelukkig heb ik het zoekwerk voor jou al gedaan: klik op de link en je komt gelijk terecht bij de juiste winkel die het product verkoopt. Wat een luxe hè?!
Voor de bevalling:
- Kraampakket TIP: check je zorgverzekeraar om te kijken of je dit kraampakket vergoed kan krijgen!
- Vluchtkoffer voor het ziekenhuis
Voeding via de fles:
- Zuigflesjes (het is aan te raden om minimaal 3 zuigflesjes in huis te hebben, zodat je deze kan afwisselen)
- Speentjes (het is aan te raden om minimaal 4 speentjes in huis te hebben)
- Flessenwarmer (wil je de voeding opwarmen in de magnetron? Dan is dat een echte NO-GO! Kijk voor meer informatie naar de blog speciaal over flessenwarmers!)
- Babyvoeding voor je kindje
- Doseerbakje
Borstvoeding:
- Voedingsshirts (deze maken jou het borstvoeding geven een stuk comfortabeler)
- Voedingsbeha’s
- Borstkolf
- Zoogcompressen
- Voedingskussen
Een goede nachtrust voor je kindje creëer je zo:
- Een goede matras
- Minimaal 2 slaapzakken
- Minimaal 3 moltons
- Minimaal 3 hoeslakens
- Minimaal 3 bovenlakens
- Minimaal 2 dekentjes. Bij voorkeur zijn deze dekentjes gemaakt van natuurlijke stoffen, zo kan je denken aan bijvoorbeeld katoenen of wollen dekentjes. Deze ademen het meeste en zorgen er op deze manier voor dat jouw kindje lekker kan slapen!
- Kruik
- Eventueel: Nachtlampje
- Eventueel: Apparaat dat geluid maakt, zodat je baby rustig in slaap kan vallen
De verzorging
- Spuugdoekjes
- Hydrofiele washandjes
- Thermometer à Weet je niet welke thermometer je nodig hebt? Kijk dan haar het artikel waarin jou dit allemaal wordt uitgelegd!
- Luieremmer of prullenbak
- Aankleedkussen
- Hoezen voor het aankleedkussen
- Luiers, luiers en nog eens luiers (en echt: je kan er nóóit genoeg van hebben!).
- Nagelvijl
- Billendoekjes
- Fopspeen
- Haarborstel of kam
- Babyolie
- Zonnebrand dat speciaal gericht is op baby’s (dit is heel belangrijk, omdat de huid van baby’s veel gevoeliger is dan een volwassen huid!). Neem bij voorkeur SPF 50+!
Speciaal voor in bad:
- Badcape (bij voorkeur 2, zodat je kan afwisselen)
- Baby badje
- Hydrofiele luiers, hier kan je je baby mee afdrogen
- Badthermometer
- Babyzeep (of olie)
De looks: Kleding!
- 6 rompertjes
- 2 rompertjes van maat 50
- 4 rompertjes van maat 56
- Koop wel lange mouwen als korte mouwen rompertjes
- 6 broekjes
- 5 paar sokjes
- 1 truitje
- 1 jasje
- 3 mutsjes van katoen
- Kastje waar jij de babykleertjes in kan opbergen
Samen met je baby ergens naar toe gaan?
- Kinderwagen
- Maxi-Cosi
- Eventueel: Autostoeltje (mits je met de auto weg wil gaan)
- Luiertas
- Draagdoek of zak
- Verschoningsdoek of verschoonmatje
- Eventueel: Vakantiebedje, weekendbedje of reiswiegje
- Buggy
Baby uitzetlijst Essentials voor in huis:
- Knuffels
- Dekentjes
- Wipstoeltje
- Babyfoon
- Speelgoed
Meubels:
Wat heel handig is om vooraf te regelen:
- De kraamzorg, heb je al bepaald bij welk bedrijf je de kraamzorg wil? En voor hoelang? Heb je er al over nagedacht of jij en/of je partner in het begin minder gaat werken?
- De kinderopvang?
- Geboortekaartjes?
Hoeveel kost een babyuitzet?
Als je deze lijst ziet, dan is het wellicht een beetje schrikken hoeveel je nodig hebt! Wees je er dan van bewust dat dit echt een investering is: in het begin is het een grote uitgave, maar je kan hier natuurlijk langer mee doen dan 1 week! Bovendien kan jij meubels (zoals bijvoorbeeld een commode of een box) heel goed verkopen indien je deze niet meer nodig hebt. Zo kan jij een deel van je aankoop ook weer terugverdienen.
Kwa kosten kan je het zo gek maken als dat je zelf wilt. Om je toch een beetje een richtlijn aan te geven, volgens het consumentenbond ben je ongeveer €700,- kwijt voor een babyuitzet. Het gaat hier dus om een minimale uitzet.
Heb je een wat kleiner budget? Wees je er dan van bewust dat je natuurlijk de babyuitzet niet in 1 keer hoeft te kopen. Dit kan je langzaam opbouwen door elke keer weer wat nieuws te kopen. Begin met de spullen die jij echt nodig hebt voor in huis en voor je baby. Denk bijvoorbeeld aan de kleertjes, het wiegje, of aan de verzorgingsspullen. Wanneer je deze basisspullen hebt, kan je gaan kijken naar de ‘extra’ spullen. Denk bijvoorbeeld aan een campingbedje of aan speelgoed.
En dan last but not least: het aller allerbelangrijkste om te kopen, wat je écht niet mag vergeten: beschuit met muisjes… eetsmakelijk en gefeliciteerd!
Andere populaire items
Kinderkleding Slapen Speelgoed Baby verzorging Gezondheid Kinderkamer Onderweg Thuis Borstvoeding Flesvoeding Zwangerschapskalender Uitzet Ontwikkeling Lifestyle Zwangerschapskalender Gezin en geld Voeding
Plaats een reactie
Bekijk reacties