Beste babyfles van 2024 ✔️ Babyflesjes online bestellen

beste babyfles

Hebben jij en je partner besloten om flesvoeding te geven? Of hebben jullie besloten om naast het geven van borstvoeding, ook te gaan kolven? Dan hebben jullie natuurlijk een goede babyfles nodig! Maar welke fles past er dan het beste bij jouw kindje? No worries, in dit artikel deel ik met jullie alle informatie over de beste babyfles!

Mijn baby drinkt te snel, welke fles heb ik nodig?

Er zijn superveel flessen en speentjes op de markt. Voor iedere behoefte is er weer een andere fles en speen. Gemiddeld genomen moet een kindje er ongeveer een kwartier tot twintig minuten over doen om het flesje leeg te drinken. Drinkt je kindje te snel? Dan is het verstandig om een fles te nemen die het drinkgedrag van je kindje kan corrigeren. Denk bijvoorbeeld aan een fles die een speen heeft met minder gaatjes. Zo wordt er minder melk afgegeven en moet je kindje harder zuigen om melk te krijgen.

Natuurlijk is het ook verstandig om naar de voedhouding te kijken. Het kan zijn dat je het flesje ‘te rechtop’ houdt, waardoor het melk automatisch door de zwaartekracht naar beneden stroomt. Hierdoor kan de melk te snel naar je kindje stromen, waardoor je het risico loopt dat je kindje te snel gaat drinken.

Welke fles bij flesweigeraar?

Tussen de tien en twaalf weken kan je kindje een flesvoorkeur ontwikkelen. Ook kan het gebeuren dat je kindje niet meer uit de fles wil drinken als je eenmaal borstvoeding geeft. Er is geen bepaalde fles die er speciaal op is gericht om een flesweigeraar wél te laten drinken uit de fles. Het is belangrijk dat jij zelf ontdekt waarom jouw kindje niet uit de fles wil drinken. Heb je bijvoorbeeld ontdekt dat jouw kindje liever uit de borst drinkt? Dan kan je bijvoorbeeld een fles aanschaffen die zoveel mogelijk lijkt op een echte tepel, zoals de fles hierboven van Sauvinex.

Welke babyfles lijkt op een tepel?

Wil je het liefste dat de fles het meeste op een tepel lijkt? Bijvoorbeeld omdat je het geven van borstvoeding en het geven van gekolfde melk wil afwisselen? Dan zijn er natuurlijk ook flesjes die jouw kindje het idee geven alsof ze direct uit de tepel drinken! Met deze fles kan je prima borstvoeding en het geven van de fles combineren. Neem bijvoorbeeld het flesje van Suavinex.

Welke speen blijft het beste zitten?

Er is helaas geen specifieke speen aan te wijzen die het beste blijft zitten bij je kindje. Dit is erg afhankelijk van je kindje. Het is verstandig om in het begin meerdere speentjes aan te schaffen. Hierdoor kan je zelf ontdekken welke speen het fijnste is voor je kindje.

Beste babyfles (top 6)

#1. De babyfles van Suavinex

Deze babyfles van Suavinex is speciaal ontworpen om jouw kindje het idee te geven dat hij of zij echt drinkt uit de tepel. Bovendien heeft de fles een anti-koliek zakje. Dit zorgt ervoor dat de fles meegaat met het ritme waarop de baby zuigt (net zoals de tepel meebeweegt met de zuigkracht van je kindje). Hierdoor ontstaan er geen luchtbellen en krijgt je kindje geen last van krampjes. De speen is van silicone en voelt hierdoor net zo zacht aan als een echte huid. De fles is geschikt voor premature én pasgeboren baby’s. Ook is de fles heel erg geschikt voor baby’s met een lage zuigkracht door de speciale zuigspeen.

Voordelen
 • Geschikt voor te vroeg geboren baby’s en pasgeboren baby’s
 • Geschikt voor baby’s die moeite hebben met zuigen
 • Lijkt op een tepel
 • Heeft een anti-koliek zakje en beweegt hierdoor mee met de zuigkracht van je kindje
Nadelen

#2. De Dr. Brown babyfles

Deze babyfles van Dr. Brown heeft een anti-koliek ventielsysteem. Hierdoor blijven de voedingsstoffen in de melk en beweegt het flesje mee met de zuigkracht van je kindje. Op deze manier kan je kindje heerlijk ontspannen drinken. Bovendien krijgt je kindje op deze manier zo min mogelijk lucht binnen tijdens het drinken. De fles is ook geschikt voor pasgeboren baby’s. De fles is gemaakt van kunststof. Doordat de zuigspeen is gemaakt van silicone, voelt hij heerlijk zacht aan.

Voordelen
 • Anti-koliek systeem
 • Gemaakt van silicone en hierdoor superzacht
 • Geschikt voor pasgeboren kindjes
Nadelen

#3. De Medela babyfles

Deze babyfles van Medela is speciaal gericht op het natuurlijke zuigritme van jouw kindje. Door het speciale vacuümsysteem hapt je kindje niet naar lucht, maar krijgt je baby de voeding goed binnen. Hierdoor heeft je kindje zo min mogelijk last van krampjes na het drinken. Doordat de babyfles is gericht op het natuurlijke zuiggedrag van je baby, kan je de babyfles ook heel goed combineren met borstvoeding. De babyfles is 100% BPA-vrij en hierdoor geheel veilig voor je kindje. De fles van Medela ziet er supervrolijk uit door het bloemetjesprintje!

Voordelen
 • Gericht op het natuurlijke zuigritme van je kindje
 • Perfect te combineren met het geven van borstvoeding
 • BPA-vrij en hierdoor superveilig!
 • Door het vacuümsysteem hapt je kindje niet naar lucht
 • De fles heeft een leuk printje
Nadelen

#4. De babyfles van Philips Avent

Deze babyfles van Phillips heeft een megazachte speen, waardoor je kindje super comfortabel kan drinken! De speen lijkt heel erg op een echte tepel, waardoor ook deze fles goed te combineren is met het geven van borstvoeding. De speen heeft een brede vorm, zodat je jouw kindje gemakkelijk kan aanleggen. De fles heeft een speciaal ventiel dat ervoor zorgt dat je kindje niet te veel lucht binnenkrijgt. Op deze manier worden darmkrampjes ook beperkt. Er zijn verschillende zuigspeentjes beschikbaar die op de fles kunnen. Zo zijn er speentjes voor kindjes waarbij de melk te snel stroomt, maar ook speentjes die bijvoorbeeld wat harder zijn. De fles is beschikbaar voor kindjes vanaf 0 maanden.

Voordelen
 • Lijkt op een echte tepel
 • De fles heeft verschillende soorten speentjes die erop kunnen worden gezet
 • Beschikbaar voor newborn baby’s
 • Door het speciale ventiel krijgt je kindje zo min mogelijk lucht binnen tijdens
  het drinken
Nadelen

#5. De babyfles van Difrax

Deze babyfles van Difrax heeft een speciale S-vorm, waardoor er een constante melkstroom is. Ook heeft de fles een anti-darmkrampjes ventiel. Op deze manier worden de darmkrampjes van je kindje beperkt. De fles is ook geschikt voor pasgeboren baby’s. Doordat de babyfles een ergonomische vorm heeft, wordt de natuurlijke voedingshouding van je kindje bevordert. De fles ziet er superleuk uit en heeft een schattig hartjesprintje!

Voordelen
 • Speciale s-vorm, waardoor de natuurlijke voedingshouding wordt
  gestimuleerd
 • Anti-darmkrampjes ventiel
 • Beschikbaar voor pasgeboren kindjes
 • De fles ziet er superleuk uit door het hartjesprintje
Nadelen

#6. De Tommee Tippee fles

Deze fles van Tommee Tippee heeft een speciale zuigspeen dat zo veel mogelijk lijkt op de moederborst. De fles heeft een superzachte speen, waardoor het drinken heel comfortabel is voor je kindje. Hierdoor kan je de fles prima combineren met het geven van borstvoeding. Ook wanneer het geven van borstvoeding niet lukt, maar je kindje op den duur een voorkeur heeft ontwikkeld voor je borst, is deze fles heel geschikt. De fles heeft een brede vorm en is hierdoor gemakkelijk vast te houden. Bovendien is de fles geheel BPA-vrij en hierdoor heel veilig, De speen heeft een lage stroomsnelheid. Bovendien wordt de melk geleidelijk afgegeven, waardoor je kindje de melk niet te snel binnenkrijgt. Bovendien wordt hierdoor de kans op darmkrampjes verminderd.

Voordelen:

+ Lijkt op een tepel

+ Brede fles en is hierdoor gemakkelijk vast te houden

+ BPA-vrij

+ Lage en geleidelijke stroomsnelheid