Beste badthermometer voor baby ✔️ Badthermometer vergelijken (Top5)

Het badderen van je baby is misschien iets waar je naar hebt uitgekeken. Dit kan tegelijkertijd ook een beetje spannend zijn. Je wil natuurlijk graag dat je baby zich goed voelt in het badje en daarvoor moet je met een aantal dingen rekening houden. Onder andere is dit de temperatuur van het water. De temperatuur meet je eenvoudig met een badthermometer. 

Waarom heb ik een badthermometer nodig?

Een badthermometer wordt gebruikt om eenvoudig de temperatuur van het water te meten. Volgens jeugd en gezin is de ideale temperatuur voor het water 37 graden. Via de bad thermometer kun je controleren dat de temperatuur tussen de 36 en 38 graden blijft. Een andere manier om de temperatuur van het water te controleren is via de elleboog, omdat de huid daar dunner is. Een badthermometer is echter accurater en kan je de zekerheid geven dat het water de juiste temperatuur heeft.

Wanneer gebruiken?

Een badthermometer gebruik je wanneer je je kindje in bad doet. Een pasgeboren baby wordt voor het eerst gewassen op de tweede of derde dag. Doordat het huidje van een jonge baby erg teer is en water en vooral zeep de huid uitdrogen, wordt aangeraden om je kindje niet elke dag in bad te doen. Je kunt je baby het best een keer in de twee of drie dagen in bad doen. Wanneer je het badje vult, kun je de badthermometer gebruiken, totdat je baby klaar is met badderen. Op deze manier kun je de temperatuur in de gaten blijven houden.

Hoe gebruik ik een badthermometer?

Hoe je de badthermometer gebruikt, ligt eraan of je een normale badthermometer gebruikt of een digitale badthermometer. Wanneer je een normale badthermometer gebruikt, stop je het aangewezen deel van de thermometer in het water. Wanneer de vloeistof stopt met bewegen kun je de temperatuur aflezen. Op deze manier bepaal je of het water te koud, te heet of de juiste temperatuur heeft. De digitale thermometer kun je in het water leggen en deze zal direct de huidige temperatuur weergeven.

Digitale badthermometer

Een digitale thermometer geeft de precieze temperatuur direct weer. Vaak is een digitale thermometer zowel geschikt om de kamertemperatuur als de temperatuur van het water mee te bepalen. Sommige digitale thermometers zijn verwerkt in een speeltje, waardoor het veilig samen met je baby kan blijven badderen. Een digitale thermometer werkt vaak op batterijen. Sommige digitale thermometers maken gebruik van een energiezuinige stand-by modus.

Beste 5 badthermometers van dit moment

#1. Bébé-jou 

De bébé-jou badthermometer is een originele badthermometer en meet de temperatuur van het water met een veilige vloeistof. De badthermometer geeft met streepjes nauwkeurig de precieze temperatuur van het water aan. De thermometer is verkrijgbaar in verschillende kleuren en varianten.

Voordelen
 • Meerdere varianten beschikbaar
 • Degelijk
Nadelen
 • Scherpe randjes

#2. Luvion Olifant

Deze elektrische thermometer van Luvion is verkrijgbaar in de vorm van een olifantje. Deze thermometer is te gebruiken voor in het bad en om de kamertemperatuur te meten. Wanneer de temperatuur van het water beneden 36,5 graden Celsius is, zal het de waarschuwing ‘cold’ geven. Anderzijds geeft het de waarschuwing ‘hot’ wanneer het water boven de 39 graden is. Dankzij de stand-by modus gaat de batterij van het olifantje langer mee.

Voordelen
 • Temperatuuraanduiding werkt goed
 • Leuk speeltje
Nadelen
 • Het aanzetten gaat soms lastig

#3. Alecto Baby BC-11 nijlpaard

Deze BC-11 thermometer blijft met gemak in het water drijven. Hierdoor wordt de temperatuur continu gemeten. Het nijlpaardje heeft een groot display in zijn buik, waardoor je de temperatuur makkelijk in de gaten blijft houden. Wanneer de temperatuur boven de 39 graden Celsius komt, zal de thermometer een alarm afgeven. Net als de olifant, heeft het nijlpaard ook een stand-by modus waardoor de elektrische thermometer na één uur uitgaat.

Voordelen
 • Wordt geleverd met een extra batterij
 • Meet de watertemperatuur en de kamertemperatuur
Nadelen
 • Er is geen getal achter de komma te zien, waardoor de temperatuur niet nauwkeurig is

#4. Babybad dolfijn

Dit is een merkloze thermometer in de vorm van een dolfijn. Op de thermometer zijn kleuren weergegeven waardoor je makkelijk de juiste temperatuur kunt aflezen. Wanneer de temperatuur van het water 37 graden is, zal de vloeistof tot het ‘OK’ streepje lopen. De thermometer is zo in het design verwerkt, dat je kindje makkelijk met het dolfijntje in het water kan spelen.

Voordelen
 • Wordt verstuurd met een warmtegevoelig babyvoedingslepel cadeau
 • Makkelijk af te lezen door het gebruik van kleuren
Nadelen
 • Merkloos

#5. Topcom Baby bath thermometer

Deze waterdichte thermometer is ontworpen in de vorm van een badeendje. Het eendje geeft een geluids- en lichtsignaal wanneer de maximale temperatuur van het water overschreden wordt. De standaard maximale temperatuur is 39 graden, maar kan handmatig worden aangepast. Deze Topcom thermometer heeft ook een digitale timer functie waarmee je de duur van het badje in de gaten kunt houden.

Voordelen
 • Geeft een groen lampje bij de juiste temperatuur, een rode bij een te warme temperatuur
 • Leuk speeltje voor in bad
Nadelen
 • Geen andere kleuren verkrijgbaar

Andere populaire items

Kinderkleding Slapen Speelgoed Babyverzorging Gezondheid Kinderkamer Onderweg Thuis Borstvoeding Flesvoeding Zwangerschapskalender Uitzet Ontwikkeling  Lifestyle Zwangerschapskalender Gezin en geld Voeding