Beste babybox kopen? –> mamauniek.nl

De babybox, een veilige speelruimte voor je kleine. Wanneer je je baby in een babybox zet, weet je zeker dat hij of zij in een veilige omgeving is. Je kunt zijn of haar favoriete speeltjes in de box leggen en je kindje kan leren om zichzelf daar te vermaken. Alles over babyboxen lees je in dit blog. Onderaan mijn blog vind je een top vijf babyboxen van dit moment.

Waarom heb ik een babybox nodig?

Een babybox dient als een veilige plek in huis voor de kleine. Als je bijvoorbeeld aan het koken bent of je bent met iets anders bezig, kun je de kleine even in zijn box plaatsen. Op die manier weet je dat er niets kan gebeuren. Verder is de babybox voor de baby zelf ook handig om te leren rollen en draaien. Hij of zij kan dan veilig zijn eigen lichaampje leren kennen. Een babybox is extra handig wanneer je een hond hebt.

Wanneer babybox neerzetten?

Je baby mag al vanaf zijn geboorte in de babybox. Je kunt daarom de babybox het best opzetten aan het eind van je zwangerschap. Houd er rekening mee dat een box redelijk wat ruimte vraagt. Dus wanneer je hem ver van tevoren al plaatst, zal hij ook langer ruimte innemen. De meeste babyboxen zijn in een korte tijd op te zetten. Je kleine kan zo lang in de box blijven als hij fijn vindt. Vaak beginnen kindjes zelf aan te geven wanneer ze de babybox niet meer leuk vinden.

Standaardafmetingen

De standaardafmetingen voor een babybox is meestal 80 bij 100 centimeter. Houd rekening met de grootte van je box als je een matrasje of een kleed aanschaft voor de box. Zo weet je zeker dat het past. Meet van tevoren in je kamer ook waar de box zal komen te staan, zo kun je goed inschatten of de box past. Mocht hij niet passen, dan kun je op zoek naar een andere babybox. Verder moet de box minstens 60 centimeter hoog zijn vanaf de laagste stand.

Veiligheidseisen

Om ervoor te zorgen dat de babybox zeker veilig is, zijn er een aantal veiligheidseisen. De opening tussen de bodem en zijwand mag niet meer dan 0,5 centimeter zijn. Bij een box met spijlen, mag de ruimte tussen de spijlen enkel tussen 4,5 en 6,5 centimeter zijn. De sluiting van de box moet automatisch in de slotstand klikken. Wanneer je een box met een verstelbare bodem hebt, moet deze alleen te verstellen zijn met een gereedschap. Wanneer een box vier wielen heeft, moeten deze geblokkeerd kunnen worden. Onderstaande boxen voldoen aan de richtlijnen van veiligheid.nl.

Beste babybox van 2024 (Top5)

#1. Childwood Park 91

Deze babybox van Childhome is een box verkrijgbaar in de kleuren zwart, wit en naturel. De bodem van deze box is makkelijk verstelbaar op drie hoogtes. Onder alle vier de poten van de box zijn wieltjes aanwezig, die eenvoudig geblokkeerd kunnen worden.

Voordelen
 • Makkelijk in elkaar te zetten
 • Handig in gebruik
Nadelen
 • De babybox heeft geen lade voor eventuele speeltjes

#2. TecTake Tommy babybox

Deze babybox van TecTake is speciaal voor op reis. De box is licht een eenvoudig opklapbaar. De box is niet voorzien van spijlen, maar van gaas voor ventilatie. Deze babybox heeft geen wieltjes en wordt geleverd met een speciale opbergtas.

Voordelen
 • Ideaal voor op reis
 • Ruim
Nadelen
 • Is niet verrijdbaar

#3. Cabino Opvouwbare Box Hugo

Deze babybox van Cabino is uniek doordat hij eenvoudig is op te vouwen. De box is van massief beukenhout en daardoor heel stevig. Doordat de box opvouwbaar is, is hij makkelijk op te bergen. Voor extra gemak heeft de box ook vier wieltjes. Deze box heeft ook een opvouwbare bodem.

Voordelen
 • Snel inklapbaar
 • Ideaal voor bij grootouders doordat hij inklapbaar is
Nadelen
 • Doordat de box licht van gewicht is, werkt de wielvergrendeling niet altijd op een gladde vloer

#4. Extra grote grondbox

Deze grondbox, ook wel kruipbox of speelbox, is een box van stevig plastic voor op de grond. De grote box is bijna 2 bij 2 meter. Deze grondbox heeft een deurtje en anti-slip aan de onderkant. De box bestaat uit twaalf elementen. Doordat je deze elementen los kunt koppelen is de box makkelijk op te bergen.

Voordelen
 • Gemakkelijk in en uit elkaar te zetten
 • Makkelijk mee te nemen
Nadelen
 • Prijzig

#5. Bopita Home Box

Deze Bopita Home Box is verkrijgbaar in wit en naturel. De bodem is verstelbaar in hoogte. Je kunt een van de zijkanten verwijderen, zodat er een speelhuisje overblijft. De box heeft namelijk het model van een dakje. De afmeting van de box is 80 bij 100 centimeter.

€259,00
€299,00
in stock
Bol.com
Voordelen
 • Fraai design
 • Om te bouwen tot een speelhuisje
Nadelen
 • Zonder wieltjes
 • Prijzig

Andere populaire items

Kinderkleding Slapen Speelgoed Baby verzorging Gezondheid Kinderkamer Onderweg Thuis Borstvoeding Flesvoeding Zwangerschapskalender Uitzet Ontwikkeling  Lifestyle Zwangerschapskalender Gezin en geld Voeding