Beste babyschommel | Babyschommel vergelijken

babyschommel

Een babyschommel voor je kindje kan een goede uitkomst zijn voor jullie beide. De schommel helpt je om jouw kindje heen en weer te wiegen. Het wiegen vinden kindjes heerlijk en via deze weg heb jij even de tijd om iets anders te doen. Een babyschommel ziet eruit als een autostoeltje dat is opgehangen in een standaard. Je hoeft het zitje niet zelf te schommelen doordat dit elektrisch gaat. In dit blog lees je alles over babyschommels en welke babyschommel de beste aankoop is van dit moment.

Babyschommel vanaf wanneer?

Bij elke babyschommel staat aangegeven voor welke leeftijd, lengte en gewicht het zitje geschikt is. Vaak is een babyschommel al geschikt vanaf de geboorte. Qua gewicht zijn de meeste schommels geschikt voor baby’s tot tussen de negen maanden en één jaar. Verder is het belangrijk om op te letten dat je kindje zichzelf nog niet los kan maken, in dat geval kan het gevaarlijk worden. De baby kan er dan namelijk uitvallen. Al lijkt de afstand tot de grond klein, een ongeluk zit vaak in een klein hoekje.

Babyschommel met speeltjes en muziek

Veel schommels kunnen je kindje naast het wiegen ook vermaken met speeltjes en muziek. Let bij pasgeboren baby’s altijd op dat alle speeltjes goed vastzitten. Zo weet je zeker dat ze nergens in kunnen stikken. Vaak hebben babyschommels de functie om verschillende muziekjes af te spelen. Door de speeltjes en muziek worden de zintuigen van je kindje geprikkeld. Sommige babyschommels zijn ook voorzien van lampjes, iets wat baby’s ook heel interessant kunnen vinden.

Veiligheid

Babyschommels zijn gemaakt voor baby’s en daarom dus veilig. Toch dien je als ouders altijd je verantwoordelijkheden te nemen voor je kindje. Let bijvoorbeeld op dat het kindje zichzelf nog niet los kan maken en dat hij of zij niet naar losse dingen kan grijpen waar ze in zou kunnen stikken. Verder is het ook niet verstandig om je kindje te lang in de schommel te laten zitten. Wanneer je als ouder hier dus rekening mee houdt, kan je kindje met gemak veilig schommelen. Babyschommels moeten voldoen aan Europese richtlijnen. Op de site van het NVWA kan je alles teruglezen van de zogenoemde NEN normen

Hoelang mag mijn baby in een schommel blijven?

Hoewel er geen strikte regels zijn voor babyschommels, wordt het volgens experts aangeraden om je kindje niet langer dan twee uur in een babyschommel te laten zitten. Dit komt omdat het kindje niet in een natuurlijke houding zit. Het kindje zit in een stoeltje rechtop, terwijl het van nature zou willen liggen. Wanneer het kindje voor lange duur zo zit, kan dit invloed hebben op de kleine wervels. Verder leert een kindje ook het snelst wanneer het vrij is om te bewegen. Deze adviezen gelden overigens ook voor baby’s in autostoeltjes.

Beste koop babyschommel (Top5)

#1. 4Moms MamaRoo 4 – Classic Grey

De Mamaroo 4 schommel is het paradepaardje op het gebied van schommelstoeltjes. Met voorzien van vijf swingsnelheidstanden hoeft je kindje zich nooit te vervelen. De muziek en vrolijke geluidjes kunnen worden aangepast via een volume regeling. Wil je je eigen muziek? Ook geen probleem, je kan je mobiel eenvoudig aansluiten op de ingebouwde speaker. Het zitje kun je verstellen in twee posities, zit en ligstand. De voeding gaat via een adapter, en de bekleding is wasbaar.

Voordelen
 • Te bedienen via mobiel
 • Zit en ligstand
 • Wasbaar
Nadelen
 • Prijzig

#2. Baninni Baby Swing

De Baninni baby swing schommelt in een zijwaartse richting. De swingsnelheid is in vijf standen in te stellen. De swing beschikt over een timer van acht, vijftien of dertig minuten om de verschillende muziekjes te regelen. Het geluid kan ook worden aangepast via een volumeregelaar. De Baninni baby swing wordt geleverd met twee speeltjes en adapter. Hij is ook te gebruiken via batterijen.

Voordelen
 • Mooi design
 • Comfortabel
Nadelen
 • Het muziekje heeft lage tonen

#3. Lionelo Ruben schommelstoel

Deze schommelstoel heeft vijf instelbare schommelsnelheden en twaalf verschillende melodieën. De Lionelo Ruben is uitgerust met een kussen en een kleurrijke hoofdband met twee speeltjes. Verder wordt er ook een muskietennet meegeleverd waardoor je de stoel ook buiten kunt plaatsen. De schommelstoel werkt zowel met een adapter als met batterijen.

Voordelen
 • Wordt geleverd met een muskietennet
 • Leuk ontwerp
Nadelen
 • Niet eenvoudig inklapbaar

#4. Fisher-Price Rainforest Friends Babyschommel

Deze babyschommel van Fisher-Price heeft zes schommelsnelheden en tien verschillende muziekjes en twee rustgevende natuurgeluidjes. Verder heeft deze schommel ook een trillende functie voor een rustgevende functie voor het kindje. Deze babyschommel is een twee in één doordat de schommel eenvoudig te veranderen is naar een stoeltje. Het kussentje kan eenvoudig gewassen worden in de wasmachine.

Voordelen
 • Twee in één-schommel
 • Rustgevende trillende functie
Nadelen
 • Werkt alleen op batterijen

#5. Miniqa elektrische wipstoel

De Miniqa wipstoel speelt muziek af via Bluetooth. Hierdoor kun je elk liedje afspelen. Verder is het te gebruiken via afstandsbedieningen. Het wipstoeltje heeft drie verschillende swing posities. Het wipstoeltje is ook voorzien van een zonnekap en een muskietennet waardoor het kindje buiten kan wiegen. Het stoeltje wordt geleverd met twee speeltjes. De elektrische wipstoel kan opgeladen worden via een adapter met USB-aansluiting en via batterijen.

Voordelen
 • Werkt via Bluetooth
 • Werkt met afstandsbedieningen
Nadelen
 • De speeltjes hebben geen vrolijke kleurtjes

Andere populaire items

Kinderkleding Slapen Speelgoed Baby verzorging Gezondheid Kinderkamer Onderweg Thuis Borstvoeding Flesvoeding Zwangerschapskalender Uitzet Ontwikkeling  Lifestyle Zwangerschapskalender Gezin en geld Voeding