Beste fietsstoeltjes van 2024 >> mamauniek.nl

In Nederland kun je er niet vroeg genoeg mee beginnen, de fiets. Fietsen zit in het DNA van Nederland. Het is daarom niet gek dat je je kindje graag mee wil vervoeren op de fiets. Je kunt je kinderen dan vervoeren via een bakfiets, of wanneer ze oud genoeg zijn via een fietsstoeltje. Wanneer je een fietsstoeltje wil aanschaffen, wil je er zeker van zijn dat deze stoeltjes veilig zijn voor je kinderen. Alles wat je moet weten over fietsstoeltjes, lees je in mijn blog.

Vanaf welke leeftijd een fietsstoeltje?

Wanneer je kindje in een fietsstoeltje kan, is niet leeftijdsgebonden. Je kindje dient voordat hij of zij in een fietsstoeltje mee op de fiets kan, al zelfstandig rechtop kunnen zitten. Ook moet je kindje zijn hoofdje zelfstandig kunnen dragen. Bij de meeste baby’s is dit wanneer ze ongeveer negen maanden oud zijn. Je kunt de eerste keren eerst proberen om korte afstanden te fietsen. Op die manier merk je al snel of je kindje zich de houding goed kan aannemen.

Fietsstoeltje voor of achterop?

De meeste fietsstoeltjes voor voorop zijn bedoeld voor baby’s, dreumesen en peuters. De meeste van deze fietsstoeltjes zijn voor kinderen tot drie jaar. Fietsstoeltjes voorop zijn namelijk bedoeld voor kindjes tot 15 kilo. Fietsstoeltjes achterop zijn voor wat oudere kindjes. Namelijk van drie tot zes jaar. De fietsstoeltjes achterop zijn bedoeld voor kindjes tot 22 kilo. Kinderen die ouder zijn dan zes jaar, fietsen vaak zelf. Het is mogelijk om zowel met een fietsstoeltje voorop als met een fietsstoeltje achterop te fietsen en om zo twee kindjes te vervoeren.

Veiligheid

Wanneer je een fietsstoeltje voorop op je fiets hebt gemonteerd, neemt dit veel ruimte in. Met trappen raak je al snel het stoeltje en ook opstappen gaat lastiger. Controleer of je je fiets met het stoeltje alsnog minstens 45 graden kunt draaien. Er zijn ook speciale mamafietsen. Met deze mamafietsen heb je een breder stuur, waardoor je makkelijker kunt sturen. Met een mamafiets heb je ook meer ruimte tijdens het opstappen. Controleer altijd of je de fietsstoeltjes goed gemonteerd hebt. Let op dat er veilige gordels in het stoeltje zijn en dat je kindje deze nog niet zelf los kan maken. Onderstaande fietsstoeltjes voldoen aan Europese veiligheidsnormen, en zijn goedgekeurd door de NVWA.

Hoelang mag mijn kindje in een fietsstoel?

Fietsen met baby’s in een fietsstoeltje wordt niet langer aangeraden dan één uur. Dit geldt dus voor kindjes tot ongeveer één jaar oud. Op deze leeftijd is de bloedsomloop nog niet volgroeid. Voor een baby is het zitten in een fietsstoeltje nog geen natuurlijke houding. Hierdoor kan het bloed niet helemaal doorstromen. Probeer daarom te voorkomen dat je kindje niet te lang in het stoeltje zit. Voor kinderen ouder dan één jaar geldt er geen limiet.

De beste fietsstoeltjes van 2024 (Top5)

#1. Bobike One Mini Fietsstoeltje Voorzitje – Sky Blue

Deze Bobike One Mini is een zitje voor op het stuur. Het heeft een slank Nederlands design. Het stoeltje heeft geen kussentje maar een zitting van waterafstotend materiaal. De riempjes zijn zacht en de voetsteuntjes zijn eenvoudig zonder gereedschap te verstellen. Een windscherm is apart verkrijgbaar.

Voordelen
 • Makkelijk te monteren
 • Veel ruimte over op de fiets
Nadelen
 • Schoudergordels worden op één punt vast gemaakt

#2. Bobike One Mini Fietsstoeltje Voor – Urban Black

Dit stoeltje is een stoeltje voor voorop de fiets. Het ontwerp is verkrijgbaar in negen verschillende kleuren. Het stoeltje is gemaakt van duurzaam materiaal. Het stoeltje houdt zich aan alle veiligheidsvoorschriften en is erg makkelijk te monteren.

Voordelen
 • Comfortabel stoeltje
 • Makkelijk te monteren
Nadelen
 • Voetsteuntjes kunnen niet heel laag

#3. Bobike Maxi One – Fietsstoeltje Achter

Dit stoeltje van Bobike is er een voor achterop op de fiets. Het zitje is voorzien van een click & go montage systeem waardoor het erg snel gemonteerd kan worden. Het zitje is verkrijgbaar in negen verschillende kleuren en is gemaakt van duurzaam materiaal.

Voordelen
 • Makkelijk te monteren
 • Makkelijke riempjes
Nadelen
 • Geen uitbreiding met kussentjes mogelijk

#4. Urban Iki Junior fietszitje

Dit Urban Iki Junior fietszitje is bedoeld voor kinderen tussen de vijf en tien jaar. Dit stoeltje is bedoeld voor achterop en is te monteren op een bagagedrager. Het zitje kan een gewicht dragen tot 35 kilo. De voetsteunen zijn makkelijk te verstellen en kunnen ook ingeklapt worden.

Voordelen
 • Geschikt voor oudere kindjes
 • Neemt geen ruimte in op de fiets
Nadelen
 • Het installeren duurt even

#5. Yepp Maxi Fietsstoeltje Achter

Met dit fietsstoeltje voor achterop van Yepp kan het kindje veilig en comfortabel mee op de fiets. De voetsteunen zijn in hoogte verstelbaar en is uitgerust met een vijf-punts gordel. De riempjes hebben ook schouderbescherming. Het zitje is gemaakt van rubber en heeft een geïntegreerde vering.

Voordelen
 • Makkelijk te monteren
 • Riempjes werken prettig
Nadelen
 • Niet op elke fiets makkelijk te monteren

Kinderkleding Slapen Speelgoed Baby verzorging Gezondheid Kinderkamer Onderweg Thuis Borstvoeding Flesvoeding Zwangerschapskalender Uitzet Ontwikkeling  Lifestyle Zwangerschapskalender Gezin en geld Voeding