Beste inbakerdoek voor mijn baby | Inbakerdoek best getest

Een inbakerdoek is ook wel een slaapzak voor je kleine. Een goede nachtrust is belangrijk voor de groei van je baby. Je baby kan ’s nachts onverwachte bewegingen maken waar hij of zij zelf van schrikt. Het gevolg is dat je kindje zichzelf wakker maakt. Om dit te voorkomen, kun je een inbakerdoek aanschaffen. Daardoor voorkom je ook dat je kindje zichzelf in zijn of haar slaap krast. Alles over inbakerdoeken vind je hier, inclusief de huidige top 5 van dit moment.

Inbakeren voor en nadelen

Het inbakeren van je kleine heeft voor en nadelen. De voordelen zijn eenvoudig. Je baby voelt zich door de inbakerdoek veilig en gerustgesteld. Hierdoor valt de kleine makkelijker in slaap en leert hij of zij ook makkelijker om in slaap te vallen. Door de doek kan je baby ook geen onverwachte bewegingen maken en kan hij of zij zichzelf niet krassen. Het nadeel is dat je baby zich gaat wennen aan de doek. Je moet het gebruik van de doek dus ook weer afbouwen. Wanneer ze oud genoeg zijn dat ze zichzelf kunnen omdraaien, kan het gevaarlijk zijn voor je baby.

Wanneer beginnen met inbakeren?

Je baby en jij hebben eerst tijd nodig om aan elkaar te wennen voordat je je baby inbakert. Je kunt het best met het consultatiebureau bespreken wanneer je kunt beginnen met inbakeren. Inbakeren is voor jouw baby misschien helemaal niet nodig. Het consultatiebureau kan je hier advies over geven. De gemiddelde leeftijd om te beginnen met inbakeren is rond de zes weken. Onthoud wel dat inbakeren mogelijk niet alle slaapproblemen zullen verhelpen.

Tot hoeveel maanden inbakeren?

Vanaf ongeveer de vierde maand van je baby hoor je het inbakeren af te bouwen. Begin daarom dan ook niet meer met inbakeren. Het op tijd afbouwen van de inbakerdoek is belangrijk. Wanneer je baby zes maanden oud is, hoor je de doek niet meer te gebruiken. De inbakerdoek kan dan namelijk gevaarlijk worden. Vanaf zes maanden kunnen de meeste baby’s zichzelf namelijk al draaien. Wanneer je kleine dan ’s nachts op zijn buik komt te liggen, kan hij zich met een inbakerdoek minder makkelijk terugdraaien. Als je kleine al eerder begint met rollen en draaien, kun je het inbakeren ook al eerder afbouwen.

Inbakeren techniek

Bij het inbakeren van je baby dien je de armpjes naar beneden te leggen, langs zijn lichaam en stevig ingepakt. Bij het inpakken moet de stof ook rondom de schouders zodat de armpjes niet uit de doek kunnen. Voor een goede ontwikkeling van de heupen dien je de beentjes losjes in te wikkelen. Onder de voeten moet de inbakerdoek gesloten zijn. Door vrije benen of voetjes kan een baby gemakkelijker op zijn buik rollen. Dit is onveilig als de armen nog ingepakt zijn.

Welke inbakerdoek is het beste (Top5)

#1. Pacco Piccolo Inbakerdoek

Met de Pacco Piccolo inbakerdoek is het veilig om je baby in te bakeren. Door de duidelijke gebruiksaanwijzing gaat het inbakeren van je kleine zeer eenvoudig. Het wordt aangeraden om voor het eerste gebruik de doek eerst drie keer te wassen. De doek is voor baby’s tussen 4 en 7 kilo en dus voor een baby tot ongeveer vijf maanden.

Voordelen
 • Handig te gebruiken
 • Verkrijgbaar in drie kleuren
Nadelen
 • Sluitingen maken veel geluid

#2. Puckababy winter-inbakerslaapzak Original Piep

Deze winter-inbakerslaapzak van Puckababy is bedoeld voor baby’tjes tussen de nul en drie maanden. Deze variant is geschikt voor de koudere maanden. De zachte stof houdt je baby’tje extra warm. Deze slaapzak heeft een extra buikband waardoor je baby veilig op zijn plaats blijft.

Voordelen
 • Verkrijgbaar in 29 verschillende kleuren
 • Isoleert goed
Nadelen
 • De armpjes hebben veel vrijheid

#3. Love To Dream Inbakerslaapzak Swaddle Up

Deze Swaddle Up inbakerslaapzak is warmte regulerend. Bij deze slaapzak worden de armpjes omhoog gehouden. Op deze manier slaapt je kleintje in een natuurlijkere houding. Deze slaapzak zit niet te strak, heeft een mooi ontwerp en is vooral veilig.

Voordelen
 • De rits kan van onder naar boven open, waardoor je makkelijk de luier kunt verschonen
 • Er is een natuurlijkere slaaphouding in deze inbakerslaapzak
Nadelen
 • Werkt niet zo goed voor sterke kindjes

#4. SwaddleMeyco Inbakerdoek

Deze Swaddley Meyco inbakerdoek is voor baby’tjes tussen nul en drie maanden. Het inbakerdoek werkt met klittenband. Het inbakeren met deze doek is eenvoudig. Hij is makkelijk in gebruik. De doek is verkrijgbaar in twee verschillende panterprintjes.

Voordelen
 • Makkelijk en snel in gebruik
 • Blijft goed zitten
Nadelen
 • Het klittenband maakt wat geluid

#5. Swaddleme inbakerdoek

Wanneer je deze Swaddleme inbakerdoek aanschaft, krijg je er direct twee. Deze inbakerdoek is ontworpen om je baby veiliger en beter te laten slapen. Deze inbakerdoek is vooral ideaal voor jonge baby’s of te vroeg geboren baby’s. Deze doek is voor kindjes van nul tot drie maanden. Door de tweezijdige ritssluiting is deze doek extra eenvoudig in gebruik.

Voordelen
 • Deze inbakerdoeken worden per twee stuks geleverd
 • Tweezijdige ritssluiting
Nadelen
 • Niet te gebruiken voor baby’s groter dan 62 centimeter

Andere populaire items

Kinderkleding Slapen Speelgoed Baby verzorging Gezondheid Kinderkamer Onderweg Thuis Borstvoeding Flesvoeding Zwangerschapskalender Uitzet Ontwikkeling  Lifestyle Zwangerschapskalender Gezin en geld Voeding