Beste kinderkamer voor weinig geld ✔️ Top 10 best getest

beste kinderkamer

Een klein wondertje op komst. Wat een geluk! Nu nog een kinderkamer. Wat vind je mooi, wat zijn de trends en wat heb je eigenlijk nodig? Er is zoveel keuze, dat het moeilijk kan zijn om daadwerkelijk een keuze te maken. Ik heb een voorselectie voor je gemaakt, een top 10 van de beste kinderkamers van 2022.

Wanneer start ik met het inrichten van mijn kinderkamer?

De meeste mensen beginnen hiermee vanaf week 20 – 24 ongeveer. Dan is alles veilig en weten degenen die dit willen, het geslacht. Je kindje heeft in de eerste maanden nog niet echt een eigen kamer nodig. Je zult merken dat je je kindje in het prille begin graag bij je zult hebben. Helemaal als je borstvoeding geeft, is dit praktisch voor de nachten. Desondanks, is het handig om de kamer wel alvast voor de geboorte klaar te maken. Zo mag je bijvoorbeeld niet meer zwaar tillen aan het einde van de zwangerschap. Als je de kamer moet verven, dan kun je dit ook het beste op tijd doen. De dampen van verf zijn niet goed voor de baby, maar ook niet voor jou. Gebruik hierom ook bij voorkeur, verf op waterbasis.

Kan ik mijn kinderkamer online kopen?

Je kunt een kinderkamer zeker online kopen. De meubels worden vaak als bouwpakket verkocht, om zelf thuis in elkaar te zetten. De meeste webwinkels hebben uitgebreide informatie en foto’s online staan. Zo kun je altijd alle informatie inwinnen, voordat je overgaat tot de aanschaf van een kinderkamer. Dit is ook wel zo fijn, aangezien de aanschaf van een kinderkamer een flinke investering kan zijn. Kies altijd voor een veilige webshop, voorzien van een keurmerk.

Wat zijn de kinderkamer trends van dit moment?

Of je nu al wat oudere kinderen hebt, of nu je eerste kleintje onderweg is. Het is altijd leuk om de laatste trends te bekijken op het gebied van kinderkamers.
Op het gebied van trends, kun je qua kinderkamer nooit missen met een dierenthema. Deze zijn altijd, en blijven altijd leuk. Verder is het helemaal in om de kinderkamer lekker rustig te houden. Maak gebruik van natuurlijke materialen en aardetinten als kleurkeuze. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van bamboe materialen en hierbij een roestkleur om het af te maken. Wat ook helemaal van deze tijd is, is behang. Een leuk fotobehang is helemaal hip!

Wat kost een gemiddelde kinderkamer?

Een kinderkamer kun je zo duur maken als je zelf wil. Gemiddeld kun je uitgaan van een bedrag van ongeveer 650 euro. Je hebt voor dit bedrag dan een ledikant, een commode, kledingkast en een paar accessoires. Als je ook een box wil, dien je deze vaak apart aan te schaffen. Gemiddeld moet je hier ongeveer 150 euro voor uittrekken. Uiteraard zijn er ook goedkopere en veel duurdere boxen en of kinderkamers. Heb je een mooie kinderkamer en zou je nog meer kinderen willen? Probeer je kinderkamer dan te bewaren. Een likje verf en spruit nummer 2 geniet er net zo goed van!

Wat mag er niet ontbreken?

  • Een commode om je kindje makkelijk te verschonen en aan te kleden. Je kunt ook kiezen voor een laden-kastje. Als je hier een aankleedkussen oplegt is dit prima als commode.
  • Een ledikant om je baby veilig weg te leggen voor de nacht mag natuurlijk niet ontbreken.
  • Een kledingkast en natuurlijk kleding voor de kleine. Je kunt ervoor kiezen om een complete kinderkamer te kopen. Deze bestaan uit een commode, ledikant en kledingkast. De basis voor een babykamer.
  • Een (schommel)stoel zodat je niet elke nacht een uur in de kamer hoeft te staan schommelen. Je kindje wordt elke nacht wakker in het begin. Het is daarom handig om een stoel in de babykamer neer te zetten.
  • Een babyfoon zodat je je kleintje goed kunt horen. Tegenwoordig zijn er ook beeld babyfoons verkrijgbaar. Zo kun je je kindje niet alleen horen, maar ook zien.

5 tips voor een veilige kinderkamer

  • Plaats het bedje niet in de buurt van de CV of raam. Je kindje kan bijvoorbeeld kouvatten van tocht, of zich verbranden aan de centrale verwarming.
  • Plaats het bedje niet bij de gordijnen of koorden in de buurt zodat je kindje hier niet aan kan trekken of de gordijnen het bedje in kan trekken.
  • Verwijder een eventuele klamboe bij 6 maanden. Je kindje is dan oud genoeg om eraan te trekken en in het bedje te trekken.
  • Zorg voor een aangename kamertemperatuur zodat je kindje een goede, comfortabele nachtrust krijgt. Een kindje kan snel wakker worden als het te koud of te warm is.
  • Gebruik geen dekbed tot je kindje ongeveer 2 jaar oud is. Het is ten eerste nog te warm, maar ook onveilig voor de kleinste kindjes.

Meest gestelde vragen over een kinderkamer

Er zijn zoveel kinderkamers verkrijgbaar, dat we ons kunnen voorstellen dat de keuze lastig is. Hieronder vind je de meest gestelde vragen over beste kinderkamer 2021, inclusief de antwoorden.

Heeft mijn baby een aparte kamer nodig?

Over het algemeen slapen de meeste pasgeboren baby’s bij de ouders op de kamer. Je kindje heeft op gegeven moment echter wel zijn eigen kamer nodig. Je kunt deze dan ook het beste alvast klaarmaken voordat de baby komt. Je mag zelf namelijk niet meer zwaar tillen op het einde, of als je baby net geboren is.

Wat heb ik nodig voor een babykamer?

Je hebt voor elke kinderkamer, tenminste de basis nodig. De basis van een kinderkamer bestaat uit een ledikant, een commode en een kledingkast. Een goede aanvulling is een schommelstoel, om de nachten voor jezelf iets makkelijker te maken.

Kan ik een babykamer tweedehands kopen?

Dit kan zeer zeker. Je kunt ook de kinderkamer bewaren voor een volgend kindje. Je kunt op het internet erg veel tweedehands kinderkamers kopen. Let er bij een tweedehands kinderkamer altijd op, dat alles goed in orde is. Ga zelf even kijken of alles is zoals het hoort en maak het even goed schoon.

Kan ik mijn kinderkamer online bestellen?

Kies voor een goede, betrouwbare webshop, voorzien van een keurmerk. Als je deze hebt gevonden, dan kun je de kinderkamer prima online bestellen. De meeste webshops bezorgen een complete kinderkamer ook gewoon bij je thuis.

Kan ik de meubels van de kinderkamer zelf monteren?

De meeste kinderkamers worden geleverd als bouwpakket. Deze zijn voorzien van duidelijke handleiding om ze zelf in elkaar te zetten. 9 van de 10 keer lukt dit prima met de handleiding bij de hand. Lukt het niet? Dan is het mogelijk dat er een video van online staat om je hierbij te helpen.

Wat kost een kinderkamer?

Dit heb je grotendeels zelf in de hand. Je kunt een tweedehands kinderkamer kopen, maar je kunt ook kiezen voor een splinternieuwe kinderkamer. Als je meer kinderen wil, kan dit een goede investering zijn. Gemiddeld betaal je 650,- voor een nieuwe kinderkamer.

Andere populaire items

Kinderkleding Slapen Speelgoed Baby verzorging Gezondheid Kinderkamer Onderweg Thuis Borstvoeding Flesvoeding Zwangerschapskalender Uitzet Ontwikkeling  Lifestyle Zwangerschapskalender Gezin en geld Voeding