Beste muziekmobiel voor de baby

beste muziekmobiel

Je kleine wolkje zal de eerste periode vooral slapend doorbrengen. Als je kindje wakker is, dan houd je kleintje zich bezig met ontdekken. Met een muziekmobiel boven het bedje of de box van je kleintje, leert je kindje op een spelende manier, de grote wereld te ontdekken. Een muziekmobiel zorgt voor uren speelplezier, maar is ook goed voor de motoriek en de verdere ontwikkeling. Welk mobiel kun je het beste kiezen voor jouw kleine wonder? Raadpleeg mijn top 10!

De top 10 van dit moment!

De producten staan in een willekeurige volgorde.

1.Wolken Dromen Mobiel (Fisher Price)

Deze leuke mobiel van Fisher-Price, is er voor je kindje als deze wakker wordt. De mobiel gaat automatisch aan als er geluid is. Dankzij kalmerende geluidjes, muziek en lichtjes, zal je kindje vanzelf weer in slaap vallen. Dit model is bedoeld voor het bedje, maar je kunt de mobiel ook op een tafel of kast zetten. Het mobiel kan dan als nachtlampje gebruikt worden, en met je kindje meegroeien.

2. Soove ’n Groove – Tiny tales Princess (Tiny Tales)

Dit mobiel is superschattig, maar duidelijk bedoeld voor meisjes. Dit mobiel heeft 40 minuten lang verschillend muziek, en valt dus niet in herhaling. Je kunt kiezen uit 6 categorieën en 18 liedjes, die te horen zijn door 2 speakers. Voor de nacht kun je een kalmerende nachtverlichting instellen zodat je kindje weer in slaap kan vallen. Het muziekdoosje van dit mobiel kan losgehaald worden, zodat deze met je kleine mee kan groeien.

3. Wolk sluimerspeeltje Fonkelen en Knuffelen (Fisher Price)

Dit mobiel van Fisher-Price is heerlijk zacht en groeit met je kindje mee. Hang hem nu aan het wiegje, en straks leg je hem in bed. Geen zorgen, je kunt hem ook wassen. Kies uit 5 natuurgeluiden, kies de gekleurde lampjes en bepaal het volume. Heeft de door slaapexperts goedgekeurde ‘Ready, Settle, Sleep optie. Deze zijn speciaal samengesteld en zullen je kindje sneller in slaap doen vallen.

4. Little Goose houten muziekmobiel (Little Dutch)

Deze duurzame mobiel is van hout en heeft leuke pluche gansjes die je kindje bezig gaan houden. Vergezeld van een muziekje bewegen de gansjes rond en stimuleren het rondkijken en de hand-oog coördinatie. Dit mobiel wordt geleverd in een cadeauverpakking, dus leuk om weg te geven!

5. Polar Wonders – Magical night 3-in 1 (Tiny Love)

Dit mobiel kan 30 minuten spelen, zonder herhaling en kan op 3 manieren gebruikt worden. Goed geschikt om met je kindje mee te groeien dus. In het eerste begin kan je kindje zich vermaken met de schattige poppetjes en een leuk lichtje. Hierna kan de projector aan en als je kindje een heus groot bed krijgt, neem je de mobiel als nachtlampje gewoon mee.

6. (Tiny Love)

Dit mobiel van Tiny Love is unisex. 40 minuten lang kan deze spelen, zonder in herhaling te vallen en heeft 6 categorieën muziek, met 18 verschillende liedjes waar je uit kunt kiezen. Voor in de nacht is er een kalmerende nachtverlichting. Groeit met je kindje mee, kan later als nachtlampje worden gebruikt.

7. Nina, Jade en Lili muziekmobiel (Nattou)

Dit schattige mobiel is bedoeld voor kleine meisjes en is van het merk Nattou. Je baby krijgt middels de ‘la-le-li melodie van dit mobiel, een gevoel van herkenning waardoor je baby zich overal thuis kan voelen. Dit mobiel wind je mechanisch op en is te bevestigen aan het bedje of de box van je kleine wolkje.

8. Baby sterren-mobiel – bluetooth/slaaptrainer muziekmobiel (DePlay)

Deze alles in 1 mobiel van DePlay houd je kindje in het prille begin bezig met ontelbare slaapliedjes en beschikbare standen. Een sterren projector verandert het plafond van je kleintje, in een sterrenhemel. Deze mobiel beschikt over bluetooth en je kunt gebruik maken van de spotify baby playlist van DePlay! Is je kindje al wat ouder? Dan helpt het mobiel je zelfs met slaaptrainen! Bluetooth afstandsbediening wordt meegeleverd.

9. Tiamo balletmuis muziekmobiel (Nijntje)

Deze schattige muisjes, dansen in tutu rond dit leuke muziekmobiel. Het mobiel wordt in een cadeauverpakking geleverd en is dus erg geschikt als cadeautje. Prima mobiel om lekker in slaap te kunnen dommelen en luxe afgewerkt met pluche muisjes. Past op bijna elke box en wieg. Dit mobiel is vanaf de geboorte te gebruiken, tot ongeveer 6 maand oud.

10. Tiny Love Into The Forest

Slaapmuziek helpt je baby slapen

Waarschijnlijk zing je al een poosje voor je baby, de meeste ouders zingen zelfs al tegen de buik. Dit kan je kindje een veilig gevoel geven en zelfs een gevoel van herkenning. Rustgevende muziek van een mobiel, kan je kindje tot rust brengen en helpt erbij om je kindje in slaap te laten dommelen, op een kalme manier, zodat je kindje lekker rustig kan slapen en de rust pakken die hij of zij zo hard nodig heeft.

5 tips zodat je baby doorslaapt

 •  Zorg voor een rustige en veilige slaapomgeving.
  Je baby slaapt misschien door lawaai heen, maar pakt dan niet alle hoognodige rust. Zorg dus voor een prikkelvrije ruimte, om alle prikkels van overdag goed te kunnen verwerken.
 • Zorg voor een duidelijk dag- en nachtverschil.
  Zorg ervoor dat je baby een duidelijk verschil kan leren te zien tussen dag en nacht. Laat de gordijnen overdag bijvoorbeeld open en maak bij een nachtvoeding niet veel geluid. Gebruik geen fel licht, maar bijvoorbeeld een nachtlampje (indien nodig). Maak het niet te gezellig in de nacht.
 • Zorg voor een vast ritueel.
  Kindjes vinden rituelen fijn. Ze kunnen deze herkennen en aanvoelen/herinneren wat er volgt. Volg dus een paar stappen, in een bepaalde volgorde en houd je hieraan, zodat je kindje dit leert te herkennen.
 •  Gebruik eventueel een inbakerdoek.
  Word je kindje vaak wakker? Probeer dan eens een wikkeldoek of een inbakerdoek om onrust te voorkomen. Kleine kindjes kunnen behoorlijk schrikken van hun eigen bewegingen.
 • Zoek de oorzaak.
  Is je kindje elke nacht een paar keer wakker? Probeer hier dan de oorzaak van te achterhalen zodat je deze eventuele stoorzender kunt uitschakelen. Dit kan al zo simpel zijn als het te warm, of te koud hebben tijdens het slapen.

Welke muziek is goed voor een baby?

In principe moet je altijd uitgaan van kalmerende muziek. Maar bij de hele kleine kleintjes, is ‘white noise’ ook erg gewenst. Dit is een soort van ruisgeluid, wat lijkt op het geluid wat je kleine wolkje in de buik constant hoorde. Verder moet je aanvoelen wat je kindje fijn vindt, maar zing of draai geen drukke liedjes, als het tijd is om te kalmeren. Wat heel goed is voor een baby, is herkenning. Draai of zing dus bijvoorbeeld elke avond bij het slapen gaan hetzelfde liedje, maar ook bij eten of tandenpoetsen bijvoorbeeld.

Meest gestelde vragen

In principe kun je ervanuit gaan dat een muziekmobiel veilig is. Je dient wel zelf ook de nodige voorzorgsmaatregelen te nemen. Kies bijvoorbeeld bij voorkeur een mobiel met weinig kleine onderdeeltjes heeft. Denk er ook aan dat je kindje groeit en er op gegeven moment misschien bij kan. Het is aan te raden om het mobiel buiten hand- en voetbereik te plaatsen als je kleintje zijn armen en benen kan optillen.

Er zijn tegenwoordig zoveel verschillende, dat het lastig kan zijn om een keuze te maken. Als je op zoek gaat naar een nieuw muziekmobiel voor je kleintje, dan kun je een aantal punten in gedachten houden. Denk hierbij aan de functies, dus wat kan het mobiel? De bevestiging ervan, dus waar moet het mobiel komen en kan dat? De gebruiksmogelijkheden en het ontwerp zijn ook punten waar je op kunt letten, maar dat ligt persoonlijk.

Kies je voor een houten mobiel, zonder batterijen, of ga je voor het meest luxe apparaat met veel functies en kleurtjes en geluidjes en dergelijke? Dit is een persoonlijke keuze. De (voornamelijk) houten mobielen, zonder batterijen kunnen dus niet uit zichzelf bewegen en of muziek maken. Wat voor jou kindje het leukste is, kun je het beste zelf beslissen.

Sommige van de muziek mobielen, springen automatisch aan als er geluid of beweging wordt gedetecteerd. Dit betekent dat het mobiel je kindje bezig kan houden wanneer hij of zij in de nacht wakker wordt, en met een kalmerend muziekje dommelt de kleine misschien vanzelf terug in slaap. Ook is een mobiel goed voor de ontwikkelingen van je kindje.

Hele drukke liedjes of lichten is niet de bedoeling. Dit kan je kindje wakker houden, maar er ook zeker voor zorgen dat je kleine te geprikkeld in slaap valt en hierdoor niet lekker kan rusten. Kies dus voor rustgevende muziek en denk eraan dat de lichtjes niet altijd nodig zijn.

Als je baby nog klein is, heeft hij of zij nog geen voorkeuren. Je moet dus zelf beslissen wat jij leuk vindt voor je kleine. Hierbij gaat het voornamelijk om de opties die een muziekmobiel heeft. Denk aan liedjes, geluidjes, lichtjes en zelfs projectorfunctie. De ene mobiel heeft oneindig veel functies, waar een ander gewoon hangt te hangen en mooi te zijn.

Andere populaire items

Kinderkleding Slapen Speelgoed Baby verzorging Gezondheid Kinderkamer Onderweg Thuis Borstvoeding Flesvoeding Zwangerschapskalender Uitzet Ontwikkeling  Lifestyle Zwangerschapskalender Gezin en geld Voeding