Beste zoogcompressen ✔️ Zoogcompressen vergelijken

beste zoogcompressen

Naast voldoende slaap voor je kindje, weet jij natuurlijk dat het geven van voldoende voeding en liefde ook enorm belangrijk is. Dat laatste is te bewerkstelligen door het geven van borstvoeding. Borstvoeding is de beste en meest natuurlijke voeding voor je baby, waarbij je tegelijkertijd geborgenheid creëert. Een onderdeel wat vaak ter sprake komt tijdens het geven van borstvoeding zijn zoogcompressen. Hier ga ik je alles over vertellen.

Zoogcompressen wat is dat?

Wanneer je begint met het geven van borstvoeding, dan reageert jouw lichaam hier sterk op. Bij het horen van een huilend geluid, kan jouw lichaam dit geluid onbewust koppelen aan het idee dat jouw baby honger heeft. Door dit toeschietreflex kan het ervoor zorgen dat er wat melk lekt uit jouw borsten. Dit is natuurlijk niet fijn en daarom zijn zoogcompressen heel erg aan te raden. Zoogcompressen zorgen ervoor dat het melk wordt opgevangen en jij geen natte vlekken in je kleding krijgt. Hieronder de beste zoogcompressen voor jou op een rijtje gezet!

Beste wasbare zoogcompressen

Het is per vrouw natuurlijk heel verschillend hoeveel je er nodig hebt. Dit hangt er natuurlijk van af of je veel last hebt van lekkende borsten of niet. Wil je lief zijn voor het milieu? Dan is het aan te raden om de duurzame en wasbare zoogcompressen van bijvoorbeeld Babydu te kopen.

De 7 beste zoogcompressen op een rijtje

 

#1. Phillips 

De zoogcompressen van Phillips zijn superhandig voor op reis, omdat dit wegwerpbare zoogcompressen zijn. Je kunt ze na gebruik dus gewoon weggooien. De zoogcompressen zijn enorm dun, waardoor je ze nauwelijks voelt zitten en ze niet door je kleding heen ziet. De compressen hebben een speciale absorberende kern, waardoor je geen vochtigheid voelt indien je borsten wat lekken. Het nadeel van deze zoogcompressen is dat ze niet zo heel goed zijn voor het milieu. Dit komt natuurlijk omdat je ze na één keer gebruik weer weggooit.

Voordelen
 • Handig voor onderweg
 • Niet zichtbaar onder je kleding
Nadelen
 • Niet milieuvriendelijk, doordat je ze na gebruik moet weggooien

#2. BabyDu 

Wil je zoogcompressen die milieuvriendelijk zijn? Neem de BabyDu. De BabyDu zijn wasbaar. Bovendien worden er een waszakje en opbergzakje geleverd, zodat ze niet kapotgaan in de wasmachine. De zoogcompressen bestaan uit maar liefst 3 lagen, zodat jij goed beschermd bent tegen het doorlekken.

Voordelen
 • Voor veel verschillende cupmaten geschikt: van B t/m D
 • 3 super zachte laagjes, waardoor je ze niet voelt in je shirt
 • Bestaan uit 100% microvezel
 • In verschillende kleuren verkrijgbaar
Nadelen
 • Na gebruik moet je de zoogcompressen weer wassen. Dit kan natuurlijk ook een voordeel zijn.

#3. Etos 

Ook deze zoogcompressen van de Etos zijn wegwerpbaar. Ze zijn speciaal voor zwangere vrouwen of voor vrouwen die net zijn bevallen. Hierdoor hebben de ze een groot absorptievermogen. Vaak heb je in het begin veel last van lekkende borsten. Met het grote absorptievermogen van deze zoogcompressen hoef je niet bang te zijn dat je doorlekt. De zoogcompressen bestaan uit zijdezacht materiaal en hebben een plakstrip. Bij het gebruik haal je het folie van de plakstrip en plak je ze over je tepel.

Voordelen
 • Groot absorptievermogen
 • Wegwerpbaar
 • Speciaal gemaakt voor zwangere vrouwen of pas bevallen vrouwen
Nadelen
 • Niet milieuvriendelijk, doordat je ze na gebruik moet weggooien

#4. Hema 

Natuurlijk kan de Hema niet in het rijtje ontbreken wanneer het gaat om baby- en zwangerschapsproducten! Van de Hema zijn heerlijk. Ze zijn erg dun, maar hebben hierdoor niet een heel groot absorptievermogen. Hierdoor zijn de zoogcompressen van de Hema perfect voor overdag of voor vrouwen die niet zo erg last hebben van heel erg lekkende tepels. Voor in de avond kan je bijvoorbeeld die van de Etos kopen, zoals hierboven al is benoemd. Deze hebben speciaal een groot absorptievermogen.

Voordelen
 • Dun en voel je dus nauwelijks zitten in je BH
 • Dermatologisch getest
 • Wegwerpbaar
Nadelen
 • Geen plakstrip. Hierdoor kunnen ze verschuiven in je BH. Wil je liever een plakstrip hebben? Dan zijn de zoogcompressen van Etos wellicht interessanter voor jou!

 

#5. Medela 

Ook deze zoogcompressen van Medela zijn wegwerpbaar. Wat heel handig is, is dat ze individueel zijn verpakt. Hierdoor kan je er gemakkelijk 1 in je luiertas stoppen wanneer je een kort uitje hebt. Het hele pakket meenemen is natuurlijk niet handig! Ze hebben een groot absorptievermogen, waardoor ze jou zowel overdag als ’s nachts beschermen tegen het doorlekken.

Voordelen
 • Individueel verpakt
 • Niet zichtbaar onder kleding
 • Bestaan uit zeer zacht materiaal
Nadelen
 • Niet milieuvriendelijk, doordat je ze na gebruik moet weggooien

#6. Ardo

De Ardo zijn wegwerpbaar en speciaal gemaakt om zowel overdag als ’s nachts te kunnen gebruiken. Superhandig om in het begin te kopen, wanneer je nog niet zo goed weet of je veel of weinig last hebt van lekkende tepels.

Ruwe tepels

TIP: Door het geven van borstvoeding kan je last krijgen van gevoelige en ruwe tepels. Maak je geen zorgen, veel net bevallen vrouwen hebben hier last van. Door de bevalling kan de huid van je borsten wat veranderen.

Of het fijn is, is natuurlijk een heel ander verhaal! Zo is het natuurlijk niet alleen vervelend voor je kindje om tijdens het drinken telkens een ruwe huid te voelen, ook is het voor jou niet fijn! Wist je dat er naast zoogcompressen ook speciale compressen bestaan die er juist voor zijn gemaakt om gevoelige tepels verkoeling en bescherming te bieden?

Tepel verkoeling tips

Het is sterk aan te raden om deze in combinatie met de zoogcompressen te kopen, omdat je hierdoor de compressen kan afwisselen! Wanneer je het gevoel hebt dat je tepels zijn ‘uitgelekt’ kan je ze uit je BH halen en de verkoelende compressen erin doen, zodat je tepels ook weer tot rust kunnen komen! Deze verkoelende compressen worden ook wel hydrogelpads genoemd en worden vaak samen met de zoogcompressen gekocht!

#7. Medela hydrogelpads

Deze hydrogelpads van Medela zijn geheel doorzichtig, waardoor je ze niet door je kleding ziet. De pads bestaan uit hydrogel, waardoor ze jouw borsten verkoeling geven en de pijn verzachten wanneer je last hebt van gevoelige tepels. Tegelijkertijd bieden de hydrogelpads bescherming bij wondjes en tepelkloven. Door de verkoeling vindt het genezingsproces sneller plaatst en blijft de huid goed gehydrateerd!