Kolfapparaat kopen? | Kolfapparaat goedkoop online bestellen

Wanneer je begint met borstvoeding, dan snap ik heel goed dat dit in het begin nog een beetje spannend kan zijn. Want wat heb je allemaal nodig? En hoe zorg ik ervoor dat ik op de goede manier borstvoeding geef? Geen zorgen, in dit blog ga ik het hebben over de best geteste borstvoeding accessoires volgens het consumentenbond. Lees je mee?

Hoe moet ik mijn baby aanleggen?

Om je baby op een juiste manier borstvoeding te geven, is het natuurlijk allereerst van belang dat jij zelf op een ontspannen manier ligt. Heb je moeite met het vinden van de juiste houding? Dan kan een voedingskussen heel goed helpen. Er bestaan verschillende voedingskussens, dus voor elke wens is er een kussen. Door middel van een voedingskussen kan jij ontspannen borstvoeding geven, waardoor jouw kindje uiteindelijk ook ontspannen kan drinken.

Hoe vaak moet ik mijn baby voeden?

Voor iedereen is het natuurlijk weer anders hoe vaak zijn of haar baby wordt gevoed. In het begin heeft je kindje nog niet zo’n grote maag, waardoor je baby veel drinkt in kleine hoeveelheden. Hierdoor kan het zo gebeuren dat jij twaalf keer per dag je kindje moet voeden. Vind je dit te zwaar? Dan is een borstkolf natuurlijk super geschikt! Op deze manier kan jij borstvoeding afwisselen met het geven van de fles. Het geven van de fles kan je natuurlijk door je partner laten doen. Door middel van de borstkolf zorg je ervoor dat je kindje altijd moedermelk krijgt, of het nou via de borst of via de fles is.

Kan ik de productie van mijn moedermelk verhogen?

Heb je het idee dat de melkproductie nog niet goed op gang is gekomen? Dan is een borstkolf erg aan te raden. Zo heeft de borstkolf Forgoods ook een massagefunctie dat er speciaal op is gericht de melkproductie te stimuleren.

Mag ik op mijn werk kolven?

Wil je borstvoeding geven, maar heb je ook een drukke baan? Dan heb ik goed nieuws voor jou: in de wet is geregeld dat jij het recht hebt om je werk te onderbreken om te gaan kolven. Hierdoor loop je niet het risico dat jij geen tijd hebt om te kolven op je werk!

Hoelang is mijn moedermelk buiten de koelkast houdbaar?

Bewaar je de moedermelk op kamertemperatuur (16 – 25 graden)? Dan kan je de moedermelk gemiddeld maximaal 4 uur lang bewaren. Natuurlijk is het altijd veiliger om de moedermelk in de koelkast of in een koeltas te bewaren!

Hoe kan ik mijn afgekolfde melk het beste bewaren?

Je kan de afgekolfde melk prima in de koelkast bewaren. Wil je ergens naar toe gaan en weet je niet zeker of er een koelkast ter beschikking is? Dan is een koeltas een hele goede oplossing om de moedermelk toch op een veilige manier te bewaren!

Borstvoeding accessoires

Wil je beginnen met borstvoeding geven? Dan hebben wij de belangrijkste benodigdheden al voor jou uitgezocht! Borstkolven zijn het belangrijkste om in huis te hebben: met dit apparaat kan jij ervoor zorgen dat je moedermelk uit je borst krijgt. Een borstkolf zet je op je borst. Vervolgens bouwt dit apparaat vacuüm op en breekt het deze vacuüm weer af. Hierdoor komt de melkproductie op gang en krijg je melk. Er bestaan verschillende soorten borstkolven. Zo bestaan er elektrische borstkolven en handmatige borstkolven. Elektrische borstkolven werken elektrisch en hoef je dus niet te bedienen. Lekker makkelijk dus! Het nadeel van elektrische borstkolven, is dat ze in verhouding tot handmatige borstkolven wat duurder zijn. Handmatige borstkolven moet je zelf bedienen.

Ik wil gaan kolven, Wat heb ik nodig?

Geven van borstvoeding is natuurlijk het mooiste wat er is. Toch is het niet altijd mogelijk, omdat je kindje bijvoorbeeld de borst niet goed te pakken krijgt of omdat je simpelweg geen mogelijkheid hebt om vaak genoeg bij je kindje te zijn om borstvoeding te geven. Hierdoor kiezen veel vrouwen voor de middenweg: kolven. Bij kolven geef je geen borstvoeding direct uit de borst, maar geef je ook geen namaak babyvoeding.

Ook wordt kolven gebruikt door moeders die borstvoeding geven en niet altijd bij hun kindje kunnen zijn. Door een voorraadje moedermelk op te bouwen, zorg je ervoor dat er altijd eten voor je kindje is. Hierdoor is je kindje niet afhankelijk van jouw aanwezigheid. Bovendien zorgt het kolven ervoor dat de melkproductie op gang blijft.

Beste kolfapparaat van 2023

1. ForGoods elektrische borstkolf

Een goede elektrische borstkolf is deze borstkolf van ForGoods. Met dit apparaat kan je twee borsten tegelijkertijd afkolven. Hierdoor is het mogelijk om met deze borstkolf veel melk in een korte periode te krijgen. De borstkolf heeft negen standen, waardoor je de zuigkracht kan aanpassen op je eigen lichaam. Je kan de borstkolf opladen door middel van de oplaadbare accu. Bovendien heeft de borstkolf een USB-adapter, zodat je de borstkolf overal kan opladen en niet afhankelijk bent van een stopcontact. Ook heeft deze borstkolf een massagefunctie. Deze functie is er speciaal op gericht om de melkproductie te stimuleren. Bij het apparaat worden gratis twee kolf flesjes geleverd. Ook krijg je er een dop met speen bij, zodat je de moedermelk gelijk kan geven aan je kindje. Door het touchscreen is de kolf gemakkelijk te bedienen. De borstkolf heeft een stille motor, waardoor je gerust naast je kindje kan kolven zonder dat je baby wakker wordt. De kolf is BPA-vrij en CE gecertificeerd. Dit betekent dat de borstkolf veilig en gebruiksvriendelijk is!

Voordelen
 • Touchscreen voor een gemakkelijke bediening
 • Stille motor
 • Massagefunctie
 • Je kan twee borsten tegelijkertijd afkolven
 • Je kan verschillende zuigkrachten instellen

 

Nadelen
 • Handleiding in het Engels
 • Slechts 1 soort maat borstschild

2. De Philips Avent handmatige borstkolf

Vind je het geen fijn idee dat de borstkolf automatisch werkt en wil je liever een borstkolf dat jij handmatig kan bedienen? Dan is deze borstkolf van Philips Avent perfect voor jou! Deze borstkolf bedien jij handmatig. Hierdoor heb je geen batterijen of accu nodig. De borstkolf heeft een speciaal massagekussen dat ervoor zorgt dat de melkproductie wordt gestimuleerd. Bij de borstkolf krijg je een gratis fles en speen, zodat jij gelijk na het kolven je kindje kan voeden. De borstkolf bestaat uit losse onderdelen waardoor de borstkolf goed is schoon te maken.

Voordelen
 • Massagekussen
 • Handmatige bediening
 • Je bent niet afhankelijk van elektriciteit
 • De kolf is gemakkelijk ergens mee naar toe te nemen
Nadelen
 • Je kan maar één borst per keer afkolven

3. Medela Freestyle Flex

De Medela Freestyle is een technisch hoogstandje op het gebied van borstkolven. Mede door het gebruikersgemak en de innovatieve ontwikkelingen behoort de Medela tot een van de meest verkochte borstkolven.

Voordelen
 • BPA vrij
 • Verschillende maten borstschilden
 • 2 jaar garantie
 • Borstschild  360° draaibaar
Nadelen
 • Prijzig

4. De Medela bewaarzakjes

Naast de borstkolf die hierboven bij de kolfbenodigdheden is benoemd, is het natuurlijk ook belangrijk dat jij iets hebt waar je de moedermelk in kan bewaren. Hiervoor zijn bewaarzakjes. Met bewaarzakjes kan jij de moedermelk zowel bewaren, als vervoeren en verwarmen.

Deze bewaarzakjes van Medela zijn door de platte vorm heel gemakkelijk ergens maar naar toe te nemen of ergens op te bergen. De zakjes hebben dubbele sluiting en wand zodat ze niet gaan lekken. De zakjes zijn BPA-vrij, waardoor ze uitermate geschikt zijn om voeding in te bewaren. Bovendien zijn de zakjes duurzaam geproduceerd. Bij de bewaarzakjes wordt ook een gratis transportzakje geleverd, zodat je de zakjes op een veilige en hygiënische manier kan vervoeren. Je kan een pakket kopen met 25 bewaarzakjes of een pakket met 50 bewaarzakjes.

Voordelen
 • Nemen weinig plek in beslag
 • Moedermelk kan lang worden bewaard
 • Handige etiketten
 • BPA-vrij
Nadelen
 • Niet los verkrijgbaar

 

5. De tepelhoedjes van Medela

Heeft je baby moeite met het aanhappen van je borst? Of heb je last van gevoelige tepels? Dan is het heel erg aan te raden om tepelhoedjes te kopen. Tepelhoedjes zorgen ervoor dat het borstvoeding gemakkelijker gaat. Bovendien dienen deze tepelhoedjes als extra ‘beschermlaagje’ over je tepelkloven.

Deze tepelhoedjes van Medela zijn speciaal gemaakt voor vrouwen die het geven van borstvoeding nog een beetje lastig vinden. Bijvoorbeeld wanneer ze last hebben van gevoelige of platte tepels. Door het tepelhoedje kan je kindje jouw borst beter vasthouden en tegelijkertijd worden jouw tepels beschermd. Het tepelhoedje is 100% BPA-vrij en dus zeer veilig in gebruik. Door de speciale vorm van het tepelhoedje, blijft je kindje het contact met je tepel behouden. Bij de tepelhoedjes van Medela wordt er een gratis bewaardoosje geleverd. De tepelhoedjes zijn in verschillende maten beschikbaar: S, M en L.

Voordelen
 • BPA-vrij
 • Tepelhoedjes in verschillende maten verkrijgbaar
 • De tepelhoedjes worden geleverd met een speciaal bewaardoosje
Nadelen
 • Die kon ik niet vinden

6. De koeltas van Medela

Ga je ergens naar toe en ben je van plan de moedermelk mee te nemen? Dan is het natuurlijk belangrijk dat jij de moedermelk op een juiste manier bewaard en vervoert, zodat er geen bacteriën in de moedermelk komen en de goede voedingstoffen niet verloren gaan. Met een koeltas zorg jij ervoor dat je de moedermelk op een veilige en hygiënische manier ergens mee naar toe kan nemen!

Deze koeltas van Medela zorgt ervoor dat jij veilig de moedermelk ergens mee naar toe kan nemen. De koeltas kan de moedermelk tot wel 24 uur lang koel houden! Hierdoor hoef jij je geen zorgen te maken als je ergens op visite gaat en er geen koelkast beschikbaar is. De tas is erg ruim, waardoor jij ook ruimte hebt om andere spullen in de tas te bewaren. Denk bijvoorbeeld aan babyvoeding. Bovendien wordt de tas geleverd met drie gratis flesjes en 2 koelelementen. De tas bestaat uit polyester. Het gedeelte dat in de tas dat voeding koel kan houdt, is volledig geïsoleerd en waterdicht.