Beste campingbedje van 2024 —> Top 5

beste campingbedje

Een campingbedje is een bedje voor je kleine die makkelijk mee te nemen is op reis. Het is lichter dan een normaal babybedje en je kunt het makkelijk inklappen of opvouwen. Eindelijk samen met je kleine op stap. In plaats van het eigen vertrouwde bedje, is er een campingbedje nodig. Of dat nou nodig is voor vakantie of om bij opa en oma te logeren, een fijn campingbedje is geen overbodige luxe. In dit blog lees je alles wat je moet weten over het aanschaffen van een campingbedje en een top vijf van de best geteste campingbedjes door het consumentenbond.

Waarvoor gebruik je een campingbedje?

De naam campingbedje doet vermoeden dat het bedje bedoeld is voor de camping. Het campingbedje is dan ook bedacht om makkelijk mee te nemen op reis. Doordat je het bedje kunt opvouwen of inklappen, kun je het overal mee naartoe nemen en past het makkelijk in een auto. Het bedje is licht en je kunt het vaak in een bijbehorende tas stoppen. Je kunt het campingbedje dus gebruiken voor op reis, of wanneer je ergens op bezoek gaat. Zo kan je kleine ’s middags ook nog even zijn of haar rust pakken.

Vanaf welke leeftijd?

Er zijn allerlei verschillende op de markt. Zo zijn er ook al campingbedjes voor pasgeboren baby’s. Een baby slaapt zijn eerste drie maanden zo’n 16 à 17 uur per dag. Het is dus belangrijk dat je baby altijd en overal kan slapen. Je kunt een campingbedje de eerste drie levensjaren gebruiken voor je kind. Daarna zijn ze groot genoeg om in een normaal bed te kunnen bed slapen. Met het campingbedje voorkom je dat de kleine uit het bed kan vallen.

Waarop letten?

Wanneer je een campingbedje wil aanschaffen, zijn er een aantal dingen waar je op moet letten. Let bijvoorbeeld op dat het bedje licht genoeg is zodat je het makkelijk mee kunt nemen. Verder moet je erop letten welk soort campingbedje je graag wil aanschaffen. Zo heb je ze in de vorm van een ledikant, een box of een klein tentje. Het tentje is de meest lichte versie, maar is ook het minst comfortabel voor je kind. Met de box heeft je kindje een groter oppervlak waardoor de kleine meer kan oefenen met omrollen.

Is een campingbedje veilig?

Een campingbedje is in principe veilig. Toch moet je met een aantal dingen rekening houden. Zorg ervoor dat het bedje zichzelf niet zomaar in kan klappen. Verder moeten er minstens twee wieltjes vergrendeld zijn. Zorg ervoor dat het bedje gaatjes aan de zijkant heeft, waardoor het kindje makkelijk zuurstof binnen krijgt. Het is ook belangrijk dat het campingbedje stevig is en dus niet zomaar omvalt. Voor campingbedjes zijn er ook nog allerlei accessoires te vinden. Gebruik bijvoorbeeld geen extra matras, omdat het kindje dan tussen het bedje en het matras kan vallen.

Veiligheidstips

 • Zorg ervoor dat het bedje niet zomaar kan inklappen
 • Vergrendel de wieltjes (indien aanwezig)
 • Zet het bedje op een stabiele en vlakke ondergrond
 • Laat geen ruimte open tussen het matras en bedje

De beste campingbedjes dit moment (Top5)

1. Safety 1st Soft Dreams 

Het Safety 1st Soft Dreams bedje is geschikt voor pasgeboren baby’s tot een gewicht van maximaal 15 kilo. Het bedje is in één handeling eenvoudig in- en uit te klappen. Het is een stevig bedje en heeft wit gaas aan de lange zijden.

Voordelen
 • Makkelijk in- en uit te klappen
 • Stevig
Nadelen
 • Het bedje is exclusief matras

2. Deryan Baby Luxe 

Het Deryan luxe campingbedje is een reistentje van minder dan 2 kilo. Het tentje is dicht te maken waardoor het weert tegen de zon, muggen en andere insecten. Er is wel voldoende gaas voor de ventilatie. Het tentje is uitgerust met een zelfopblaasbaar matrasje en wordt geleverd met een opbergtas.

Voordelen
 • Het in- en uitklappen gaat heel snel
 • Biedt veel gemak
Nadelen
 • Het tentje wordt snel warm

3. Hauck Dream N Play Plus 

Het Hauck Dream N Play campingbedje beschikt over een kruipluik. Door het kruipluik kan je kindje zelfstandig uit het bedje kruipen. Het campingbedje is erg snel in- en uit te klappen. Verder is er genoeg gaas aan de lange zijdes voor ventilatie.

Voordelen
 • Handig in en uit te vouwen
 • Goede opbergtas
Nadelen
 • Dun matrasje

4. Cabino Campingbedje Supreme

Dit zwarte campingbedje van Cabino is erg eenvoudig in- en uit te klappen. Het bedje wordt geleverd met een extra opvouwbaar matrasje. Door dit dikkere matrasje heeft je kindje meer comfort tijdens het slapen.

Voordelen
 • Makkelijk in en uit te vouwen
 • Wordt geleverd met een extra matras
Nadelen
 • Is niet verrijdbaar

 

5. Maxi Cosi Iris Campingbedje

De Maxi Cosi Iris is een compacte en lichte reiswieg waardoor deze makkelijk te vervoeren is. Hij neemt weinig ruimte in. Het matrasje is op hoogte te verstellen waardoor je het op een veilige hoogte kunt verstellen. Het bedje heeft een mooi ontwerp en is voorzien van voldoende ventilatie.

Voordelen
 • Compact
 • Ook te gebruiken als kinderbox
Nadelen
 • Prijzig

Andere populaire items

Kinderkleding Slapen Speelgoed Baby verzorging Gezondheid Kinderkamer Onderweg Thuis Borstvoeding Flesvoeding Zwangerschapskalender Uitzet Ontwikkeling  Lifestyle Zwangerschapskalender Gezin en geld Voeding