Beste baby draagzak 2024 –> mamauniek.nl

Ontdek het ultieme comfort voor jou en je kleintje met de Beste Baby Draagzak! Innovatief ontwerp, zachte stoffen en ergonomische pasvorm voor onvergetelijke momenten. Bied je baby de geborgenheid die ze verdienen. Kies voor de Beste Baby Draagzak en draag je liefde met trots.

Waarom een babydraagzak?

Een draagzak is te vergelijken met een rugtas, maar waarbij de ‘tas’ aan de voorzijde zit. De tas zit dus tegen je buik aan. Bovendien is het geen echte tas, maar een plek waar jij je kindje in kan zetten. Je tilt dus als het ware je kindje door middel van de draagzak. Hierdoor heb je je handen vrij en kan jij ondertussen bijvoorbeeld stofzuigen, handig toch?!

Een draagdoek is ontstaan met hetzelfde idee als een draagzak: namelijk je kindje dragen en dicht bij je houden, maar wel je handen vrijhouden zodat je ondertussen iets anders kan gaan doen. Toch werkt een draagdoek weer net iets anders dan een draagzak. Een draagdoek is een lange doek, waarbij jij door middel van speciale knopen, een zitplaats maakt voor je kindje. Vervolgens zet jij je kindje in deze zitplaats (die is ontstaat door middel van knopen in het doek) en ‘knoop’ jij je kindje vast aan je eigen lichaam.

Welke maat heb ik?

Het is essentieel dat je de goede draagzak koopt. Op deze manier kan je kindje comfortabel en veilig in de draagzak zitten. Maar welke maat moet je dan kopen? De maat van de draagzak is mede afhankelijk van het merk draagzak dat jij koopt. Gelukkig wordt er meestal bij draagzakken aangegeven voor welke maat de draagzak geschikt is. De maat van de draagzak wordt vaak gekoppeld aan de maat van je kindje. Zo kan er bijvoorbeeld staan dat de draagzak beschikbaar is voor een kindje met maat 56.

Wat is een ergonomische draagzak?

Een ergonomische draagzak? Wat is dat dan? Een ergonomische draagzak is een draagzak waarbij je kindje in een ergonomische houding zit. Logisch, maar met dat antwoord kom je steeds niet veel te weten…want wat is dan een ergonomische houding?
Bij een ergonomische houding in de ‘kikkerhouding’. Zo zit je kindje gehurkt in de draagzak. Doordat de kikkerhouding lijkt op de houding die je baby heeft aangenomen in de baarmoeder, vinden veel kindjes het fijner om in een ergonomische houding gedragen te worden.

Hoelang mag de baby in een draagzak?

Het is verstandig om je kindje niet te lang in de draagzak te tillen. Dit komt omdat je baby in één houding blijft zitten en dat terwijl alle spieren zich nog moeten ontwikkelen. Bovendien kan je kindje zich niet vrij bewegen in de, omdat hij ‘vastzit’. Er is geen vaste richtlijn te geven met hoe lang je je baby in de draagzak mag tillen, maar let altijd goed op de eigen signalen van je kindje. Zo beginnen kindjes vaak te huilen wanneer ze het niet fijn meer vinden. Let er ook op dat je kindje het in de draagzak niet te warm krijgt, bijvoorbeeld wanneer jij voortdurend in de zon loopt.

Wat zijn de voordelen van een babydraagzak?

Het grootste voordeel is dat je natuurlijk iets anders kan doen, én tegelijkertijd je kindje dicht bij je kan houden! Dit zorgt voor een geborgenheid en veiligheid bij je kindje. De onderstaande draagzakken zijn getest door de consumentenbond.

Draagzak baby tips

 • Controleer of je baby genoeg ruimte heeft om te bewegen
 • Laat je baby niet te lang in de draagzak
 • Controleer de temperatuur van je baby
 • Kies een ergonomische draagzak

Beste babydraagzak van 2024 (top 5)

#1. De Toddly 

Een voorbeeld van een goede ergonomische draagzak, is deze draagzak van Toddly. De draagzak van Toddly is beschikbaar tot 50kg. Gelukkig weegt jouw kindje veel minder! De draagzak is voor kindjes van 0 tot en met 36 maanden en heeft een ergonomisch zitje. Hierdoor kan jouw kindje in deze ergonomische houding worden gedragen! De draagzak is heel veelzijdig en heeft 6 standen waarop jij je kindje kan dragen. Ook heeft de draagzak een zonnekapje, zodat je kindje wordt beschermd tegen zonlicht en Uv-straling. De draagzak heeft een telefoonvakje, zodat jij ook gemakkelijk je telefoon kan opbergen. Het minimale gewicht dat jouw kindje moet hebben om te worden gedragen in deze draagzak is 3 kilo.

Voordelen
 • Ergonomisch zitje
 • Beschikbaar voor kindjes van 0 tot en met 36 maanden out
 • 6 Verschillende draagstanden
Nadelen
 • Niet geschikt voor kindjes lichter dan 3 kilo

#2. De Minimonkey 

Deze draagzak van Minimonkey is perfect voor op reis of om ergens mee naar toe te nemen. Hij is namelijk superklein en superlicht! De draagzak weegt slechts 175 gram. Bovendien kan je de draagzak zou opvouwen dat de deze qua grootte vergelijkbaar is met een glas. Hierdoor kan je de draagzak gemakkelijk in bij luiertas bewaren! De luiertas is voor kindjes tot en met 12 jaar. Zo kan hij maximaal 15 kilo dragen. Hij is tevens geschikt voor newborn baby’s.

De draagzak is gemaakt van een luchtig mesh stofje. Doordat het stofje goed meerekt, is de draagzak een one size fits all draagzak. De draagzak is waterproof en dus ook geschikt voor het douchen of bijvoorbeeld naar het strand. In de draagzak kan je je kindje in de ergonomische houding dragen en beschikbaar in de kleuren wit en zwart.

Voordelen
 • Waterproof
 • Beschikbaar voor newborn baby’s
 • Zeer rekbare stof
 • Zeer licht en klein op te vouwen
 • Ergonomisch
Nadelen
 • Draagvolume maximaal 15 kilo

#3. De Baninni 

Deze draagzak van Baninni heeft iets meer structuur dan de draagzak van Minimonkey. Zo ziet deze draagzak van Baninni eruit als een echte ‘tas’. De draagzak is in verschillende kleuren beschikbaar: blauw, zwart en grijs. En is beschikbaar voor kindjes vanaf 3,5 kilo. Je kan er maximaal 12 kilo mee dragen en, is geschikt voor kindjes tot en met 9 maanden.

Je kan je draagzak op twee verschillende manieren dragen. Bij de ene methode draag je het kindje met het gezicht naar je toe en bij de andere methode draag je het kindje met het gezicht naar de straat. Bij beide manieren draag je je kindje op je buik. Er is een verstelbaar hoofdsteuntje, waardoor de draagzak mee kan groeien met je kindje! Alle onderdelen in de draagzak zijn gewatteerd, waardoor het ook comfortabel is voor je kindje. De draagzak is te wassen in de wasmachine!

Voordelen
 • Beschikbaar voor kindjes van 3,5 tot en met 12 kilo
 • Beschikbaar in meerdere kleuren
 • Gewatteerd
 • Wasbaar in de wasmachine (op 30 graden)
Nadelen
 • Maximaal 12 kilo dragen
 • Niet ergonomisch

#4. De Tula

De Tula is wellicht wat duurder dat de gemiddelde draagzak, toch is deze zeker het geld waard! Bovendien kan je deze draagzak gebruiken als buik- én rugdrager. Hierdoor heb je twee vliegen in één klap! In de Tula kan je je kindje in een ergonomische houding dragen. De draagzak is beschikbaar voor kindjes vanaf 3,2 kilo en is dus ook geschikt voor newborn baby’s.

Hij kan maximaal 22 kilo dragen. Het zitje is verstelbaar, zodat je draagzak kan meegroeien met je kindje. Ook kan je de gespen van de draagzak verstellen, zodat het ook voor jou comfortabel is om je kindje te dragen! In meer dan 40 (!) kleuren beschikbaar, zo kan je denken aan blauw, geel, groen, maar ook aan bruin of geel. Ook is hij verkrijgbaar met een printje erop. Zo heb je de kleur ‘Paint Palette’, waarbij het lijkt alsof de draagzak is geverfd met allerlei verschillende vrolijke kleurtjes.

Voordelen
 • Beschikbaar voor newborn baby’s
 • Beschikbaar in superveel verschillende kleuren
 • Als buikdrager als rugdrager te gebruiken
 • Ergonomisch
Nadelen
 • Prijzig

#5. De Ergobaby 360 

In de Ergobaby kan je je kindje in vier verschillende ergonomische houdingen dragen: in de buikpositie, de heuppositie, de rugpositie en de positie waarbij je kindje naar buiten is gericht. De draagzak heeft een verkleinkussen, waardoor je ook je pasgeboren kindje kan dragen. Het verkleinkussen is voor kindjes tussen de 3,2 en de 5,5 kilo. Zonder verkleinkussen is hij beschikbaar voor kindjes met een gewicht van 5,5 tot en met 20 kilo.

De draagzak heeft gebogen schouderriemen, waardoor hij ervoor zorgt dat je jouw kindje heel comfortabel kan dragen. Ook heeft deze tas een brede heupriem, zodat je extra steun in je rug krijgt. De hoofd- en neksteun is gewatteerd. De tas is gemaakt van 100% katoen en is wasbaar in de wasmachine. Is beschikbaar in maar liefst 24 kleuren, genoeg keuze dus!

Voordelen
 • Ook beschikbaar voor newborn baby’s door middel van het
  verkleinzitje
 • Beschikbaar in meerdere kleuren
 •  4 verschillende ergonomisch houdingen
 • Brede heupriem, extra ondersteuning voor de rug
 • Gebogen schouderriemen, meer comfort
Nadelen
 • Prijzig