Kindermaten per leeftijd ✔️ Tabel kindermaten 1 tot 16 jaar

Voor kinderen zijn er ontzettend veel verschillende maten. Een vraag die heel vaak wordt gesteld is dan ook; Welke maat heeft mijn kind nodig? In principe geldt dat de maten overeenkomen met de lengte van je kind in centimeters. Dit is natuurlijk slechts een richtlijn. We hebben een aantal tabellen voor je gemaakt om het iets makkelijker voor je te maken.

Kindermaten kleding tabel leeftijd 1 tot 8 jaar

In onderstaand tabel vind je een schema van de maten per kind, per leeftijd. Deze tabel omvat maten van kinderen in de leeftijd van 1 jaar tot 8 jaar. Alle kinderen zijn anders en in een tabel vind je dan ook een richtlijn. De lengte van je kindje is ook een goede maatstaaf voor de juiste kledingmaat voor je kind. Voorbeeld: Is je kind 108 cm? Dan zou maatje 110 de goede maat zijn. Let op, de bouw van het kind speelt ook een (grote) rol.

TABEL

Kindermaten waar op te letten

Er is niks zo leuk als shoppen, niks leukers dan al die superschattige, of juist Uber-stoere kleertjes. Hoe leuk ook, ze groeien er echt zo weer uit, dus is het wel de moeite waard?
Als je kleding gaat kopen voor je kindje, dan kun je het beste even kijken naar de kleding waar je kind uitgegroeid is. Een maat (of 2) groter is handig!

Kom je qua leeftijd op maat 128, maar is de bouw van je kind gewoon anders? Laat de tabellen dan voor wat ze zijn. Je kunt ook de tabel aanhouden, maar er dan 1 maat boven of onder gaan zitten. Verschillende merken en hun maten vallen ook anders. Het is verstandig om je kind op te meten voor je wil shoppen. Shop je online? De meeste webshops hebben tegenwoordig de maten in cm erbij staan.

Kledingmaten kleding tabel leeftijd 9 tot 16 jaar

In de leeftijd van 9 tot 16 jaar groeit je kind een stuk minder hard dan in de voorgaande jaren. Je kunt dan nu waarschijnlijk ook langer doen met de kleding. In onderstaand tabel vind je de gemiddelde maten per leeftijd van 9 tot 16 jaar. Houd rekening met de bouw van je kind, neem de maten van je kind indien nodig even op.

TABEL

Kledingmaten meisjeskleding van 9 tot 16 jaar

Meises worden over het algemeen iets kleiner en fijner. Dit is natuurlijk ook per kind weer verschillend. Voor meisjes geldt over het algemeen, dat dezelfde maat, voor meisjes, iets kleiner is dan de jongenskleding. In onderstaand tabel vind je gemiddelde maten voor een meisje in de leeftijd van 9 tot 16 jaar.

TABEL

Kindermaten schoenen tabel 0 maanden tot 8 jaar

Goede, passende schoenen zijn erg belangrijk. Niet alleen voor de allereerste stapjes! Denk aan school, buiten spelen, rennen en klauteren. Je wil dat je kind goed passende schoenen draagt, die stevigheid bieden, maar welke schoenmaat heeft mijn kind eigenlijk?

Het beste zou zijn om, voordat je schoenen gaat kopen, de voeten van je kind even te meten. Zo weet je precies hoe groot de voeten zijn en kun je een goed passend paar schoenen voor je kind kopen.

In onderstaand tabel vind je de gemiddelde schoenmaten van kinderen, per leeftijd. Probeer zelf rekening te houden met factoren zoals een hoge wreef en of brede of smalle voeten.

TABEL

Andere populaire items

Kinderkleding Slapen Speelgoed Baby verzorging Gezondheid Kinderkamer Onderweg Thuis Borstvoeding Flesvoeding Zwangerschapskalender Uitzet Ontwikkeling  Lifestyle Zwangerschapskalender Gezin en geld Voeding