Oppas aan huis | Betrouwbare oppas

Vlak na de geboorte van je baby ben je waarschijnlijk 24/7 bezig met je kindje. Niks fijner dan dat! Natuurlijk snappen wij ook dat je soms even pauze wilt hebben van deze fulltime job, of dat je iets op een dag hebt gepland waarbij je je kindje niet kan meenemen. Hier hoef jij je natuurlijk niet schuldig over te voelen, het is heel normaal om even weg te gaan bij je kindje. Kan je partner ook niet op je kindje passen? Dan is het verstandig om een goede oppasservice te kiezen! Je kan natuurlijk kiezen om je ouders, vriendinnen of kennissen te vragen. Toch zal dit op den duur aan je gaan knagen…want vraag ik niet te veel van ze? En durven ze wel nee te zeggen?

Oppasservice welke partij?

Het is daarom heel erg aan te raden om een onafhankelijke oppas te zoeken! Deze oppas betaal jij een uurtarief, waardoor jij nooit te veel of te weinig betaald. Over het tarief kan je altijd even overleggen met de oppas zelf. Door het hebben van een onafhankelijke oppas, hoef jij je nooit schuldig te voelen over het ‘weer vragen’ naar een oppas!

Hoe vind ik het beste oppasadres

Maar waar vind ik dan zo’n oppas aan huis? Waarschijnlijk denk je in eerste instantie dat je in je directe omgeving op zoek moet gaan naar een oppas. Toch is dit lastiger dan gedacht! Want hoe weet je wie er allemaal wel en niet kunnen oppassen? En hoe moet ik deze potentiële oppas dan benaderen? Hieronder krijg je van mij een antwoord op al jouw vragen.

Betrouwbare oppas vinden

Het vinden van een betrouwbare babysitter kan jij het beste doen bij een oppasbureau, waarin allerlei oppassen zich kunnen aanmelden na een screening. Deze bureaus hebben zowel professionele oppassen als ‘hobby oppassers’. Op de websites van oppasbureaus heb je genoeg keuze en kan je precies aangeven waar je naar op zoekt bent. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar een oppas van boven de 30? Of zoek je eerder iemand van 18? Bovendien zijn deze websites vaak zo groot, dat je voor elke stad wel een oppas kan vinden.

Oppas online vinden 5 tips

Door een oppas te zoeken op een website die speciaal is gericht op het bijeenbrengen van oppassen en ouders (die naar een oppas zoeken), kan jij snel en eenvoudig de juiste oppas vinden! Bovendien controleren deze websites de geplaatste advertenties, zodat de oppassen betrouwbaar zijn. Door het grote aanbod kan je als ouder zijnde kritisch zijn op de oppas van je kindje en ben je niet afhankelijk van één oppas. Bovendien kan jij oppassen met elkaar vergelijken, zodat jouw kindje de best mogelijke oppas krijgt! Tips voor het kiezen van een oppas online;

  • Maak eerst even kennis
  • Schrijf je wensen op
  • Maak duidelijke afspraken
  • Selecteer op leeftijd
  • Kies er minimaal 2 en maak daarna een keuze

Online oppasservice

Oppasland

Een voorbeeld van een betrouwbare website waarin jij oppassen kan vinden is de website van Oppasland. Op deze website kan je je zowel gratis aanmelden als oppas, als een oppas vinden. Oppasland heeft maar liefst meer dan 55.000 oppassen in Nederland, waardoor jij genoeg keuze hebt! Op de website kan je eenvoudig zoeken op basis van plaats, buurt of postcode. Wanneer je deze gegevens hebt ingevuld, gaat de website automatisch op zoek naar oppassen. Vervolgens krijg je verschillende profielen te zien, die voldoen aan jouw zoekcriteria. Op elk profiel zie je gelijk een foto en leeftijd, zodat jij hier gelijk al op kan selecteren!

Wanneer je op een profiel hebt geklikt, krijg je verdere informatie. Zo krijg je informatie over onder andere de oppaservaring, waar de oppas het liefste wil oppassen, of de oppas een rijbewijs heeft et cetera. Ook kan je beoordelingen zien indien deze zijn achtergelaten. Elke oppas stelt zich netjes voor en geeft een rooster, waardoor je duidelijk in een tabel kan zien wanneer de oppas beschikbaar is. Heb je eenmaal de perfecte oppas gevonden? Dan kan jij deze oppas gemakkelijk een berichtje sturen via de site van oppasland!

Nationale hulpgids

Een andere site waarop jij een betrouwbare oppas kan vinden, is deze site van de nationale hulpgids! Ook op deze site kan je je zowel gratis aanmelden als oppas, als een oppas vinden. Bovendien kan je op deze website niet alleen op zoek gaan naar een oppas, ook heeft deze site advertenties van gastouders, nanny’s, de naschoolse opvang en kinderdagverblijven. Om gebruik te maken van de website moet je een gratis “hulpvrager” account aanmaken. Door middel van dit account kan jij aangeven dat je naar een oppas opzoek bent en kan je op de advertenties van oppassen reageren.

Je kan door middel van de zoekfunctie gemakkelijk op zoek gaan naar een oppas. Bovendien kan je selecteren op plaats. Wanneer je de profielen op je beeldscherm tevoorschijn krijgt, zie je allereerst de naam, leeftijd en een kort verhaaltje over het leven van de oppas. Wanneer je vervolgens klikt op “lees meer” krijg je het volledige profiel van de oppas te zien. Op het volledige profiel krijg je onder andere informatie over de oppaservaring, of de oppas met huisdieren kan en wat de maximale reisafstand is van de oppas. Heb je de perfecte oppas gevonden? Dan stuur jij gemakkelijk ene berichtje via je hulpvrager account!