Beste baby rompertjes | Rompers vergelijken

Het is waarschijnlijk het eerste van de vele babykleertjes waar jij als mama tot be mee te maken krijgt, namelijk rompertjes. Hoe vaak ben jij vroeger de winkel ingelopen om even te kijken naar die schattige rompertjes voor je toekomstige kindje? En nu is het eindelijk zover: je bent zwanger! En dus tijd om die schattige rompertjes écht te kopen. Maar waar moet je dan op letten? Welke stof is het fijnste voor je kindje en tot welke leeftijd moet ik rompertjes kopen?

Tot welke leeftijd moet ik rompertjes aan doen bij mijn kindje?

Natuurlijk is dit verschillend per kind. Meestal worden rompertjes gedragen totdat het kind zindelijk wordt en naar het toilet gaat. Bij een toiletbezoek is het dragen van een rompertje uiteraard niet heel handig (dan moet het hele rompertje uit). Tot die tijd is het prima om je kindje rompertjes te laten dragen. Door het rompertje blijft de luier beter zitten en blijft je baby goed warm.

Welke rompertjes zijn fijn voor mijn kindje?

Er zijn enorm veel rompertjes op de markt en daarom snappen wij heel goed dat je door het bomen het bos niet meer ziet. Over het algemeen zijn de rompertjes die gemaakt van katoen het allerfijnste voor je kindje. Katoen is een natuurlijke stof en werkt temperatuur regulerend en vochtregulerend. Dit betekent dat het stofje niet gaat irriteren en je kindje vrij kan blijven bewegen. Door de vochtregulatie kan je kindje ook goed zijn of haar warmte kwijt, waardoor het dragen van een rompertje ook perfect kan als kledingstuk voor de zomer. In de winter kan je het rompertje onder een ander kledingstuk doen, zodat je kindje.

Waarom baby rompers?

Waarschijnlijk weet jij al heel goed wat rompertjes zijn, toch nog even voor de onwetende onder ons: een rompertje wordt ook wel een onesie genoemd. Een rompertje (de naam verklapt het al) is een kledingstuk dat om de romp van je kindje wordt gedragen. Hierdoor houden rompertjes je kind heerlijk warm. De meeste rompertjes gaan dicht door middel van drukknoopjes of haakjes. Je hebt zowel rompertjes met lange, korte mouwen als geen mouwen.
Iedere winkel die babykleding verkoopt, verkoopt ook rompertjes. En dat begrijpen we, want rompertjes zijn onmisbaar in de babygarderobe! Maar welk rompertje is dan het beste? Hieronder een lijst voor jou!

Rompertjes functie

  • Temperatuur en vochtregulerend
  • Kindje kan vrij bewegen
  • Perfect kledingstuk voor alle seizoenen
  • Anti doorlekken

Rompers maattabel 0 tot 18 maanden

Leeftijd in maandenLengteMaat
0-150cm50
1-256cm56
2-462cm62
4-668cm68
6-974cm74
9-1280cm80
12-1886cm80