Beste digitale baby thermometer

Een baby thermometer hoort bij de Essentials wanneer het gaat om de benodigdheden voor je baby. In het begin zorgt de kraamhulp ervoor dat de temperatuur van je kindje voortdurend wordt gecheckt, hierna moet je deze taak zelf op je nemen. Het is hierdoor enorm belangrijk dat je een goede baby thermometer hebt. Ook wanneer je het idee hebt dat je kindje te warm of te koud is, kan jij de temperatuur meten. Gemiddeld gezien moet de lichaamstemperatuur van je kindje tussen de 36,5 en 37,5ºC liggen. Maar welke baby thermometer moet ik dan kopen? Want wat is dan de beste?

Heb je een baby met een gevoelig huidje of een verlaagd immuunsysteem?

Heeft jouw kindje een verlaagd immuunsysteem of een gevoelig huidje? Dan kan jij er ook voor kiezen om een thermometer te kopen die werkt door middel van een infraroodsensor. Door middel van de infraroodtechnologie, kan je bij deze thermometer de temperatuur opmeten zónder de huid ook maar aan te raken. Dit is natuurlijk heel fijn voor je kindje, omdat hij/zij hier niets van merkt!

Welke baby thermometer is het meest betrouwbaar?

In principe is de digitale rectale thermometer het meest betrouwbaar. Dit komt omdat deze thermometer de lichaamstemperatuur van jouw kindje het meest nauwkeurig opmeet. Echter is de rectale thermometer niet altijd fijn voor je kindje. Om het voor je kindje wat fijner te maken, kan je het topje insmeren met vaseline. Hierdoor glijdt het puntje gemakkelijker in de anus, het is de bedoeling dat het puntje zo’n 1,5 centimeter in de anus zit.  Je kan er hierdoor voor kiezen om zowel een rectale als bijvoorbeeld een oorthermometer in huis te hebben. Op deze manier kan je eerst de ‘fijne’ thermometer gebruiken. Geeft deze temperatuur een ongewenste temperatuur? Dan kan je altijd nog de rectale thermometer gebruiken voor een dubbel check!

Controleer regelmatig de temperatuur van je baby. Je kan natuurlijk beginnen door het voorhoofd of de nek te voelen met je hand. Dat is altijd wat fijner dan gelijk een thermometer te gebruiken. Twijfel je? Dan is het altijd verstandig om de thermometer te gebruiken. Op deze manier kan jij erachter komen dat er wellicht iets niet helemaal klopt en we weten allemaal: voorkomen is beter dan genezen! Onderstaande producten zijn getest door de consumentenbond.

Baby thermometer gebruiken tips

  • Thermometer goed ontsmetten met alcohol
  • Het topje insmeren met vaseline
  • Puntje max 1,5cm in de anus
  • Na het piepsignaal kan de thermometer eruit