Beste digitale baby thermometer | Vergelijk de top 4

Een baby thermometer hoort bij de Essentials wanneer het gaat om de benodigdheden voor je baby. In het begin zorgt de kraamhulp ervoor dat de temperatuur van je kindje voortdurend wordt gecheckt, hierna moet je deze taak zelf op je nemen. Het is hierdoor enorm belangrijk dat je een goede baby thermometer hebt. Ook wanneer je het idee hebt dat je kindje te warm of te koud is, kan jij de temperatuur meten. Gemiddeld gezien moet de lichaamstemperatuur van je kindje tussen de 36,5 en 37,5ºC liggen. Maar welke baby thermometer moet ik dan kopen? Want wat is dan de beste?

Heb je een baby met een gevoelig huidje of een verlaagd immuunsysteem?

Heeft jouw kindje een verlaagd immuunsysteem of een gevoelig huidje? Dan kan jij er ook voor kiezen om een thermometer te kopen die werkt door middel van een infraroodsensor. Door middel van de infraroodtechnologie, kan je bij deze thermometer de temperatuur opmeten zónder de huid ook maar aan te raken. Dit is natuurlijk heel fijn voor je kindje, omdat hij/zij hier niets van merkt!

Welke baby thermometer is het meest betrouwbaar?

In principe is de digitale rectale thermometer het meest betrouwbaar. Dit komt omdat deze thermometer de lichaamstemperatuur van jouw kindje het meest nauwkeurig opmeet. Echter is de rectale thermometer niet altijd fijn voor je kindje. Om het voor je kindje wat fijner te maken, kan je het topje insmeren met vaseline. Hierdoor glijdt het puntje gemakkelijker in de anus, het is de bedoeling dat het puntje zo’n 1,5 centimeter in de anus zit.  Je kan er hierdoor voor kiezen om zowel een rectale als bijvoorbeeld een oorthermometer in huis te hebben. Op deze manier kan je eerst de ‘fijne’ thermometer gebruiken. Geeft deze temperatuur een ongewenste temperatuur? Dan kan je altijd nog de rectale thermometer gebruiken voor een dubbel check!

Controleer regelmatig de temperatuur van je baby. Je kan natuurlijk beginnen door het voorhoofd of de nek te voelen met je hand. Dat is altijd wat fijner dan gelijk een thermometer te gebruiken. Twijfel je? Dan is het altijd verstandig om de thermometer te gebruiken. Op deze manier kan jij erachter komen dat er wellicht iets niet helemaal klopt en we weten allemaal: voorkomen is beter dan genezen! Onderstaande producten zijn getest door de consumentenbond.

Baby thermometer gebruiken tips

 • Thermometer goed ontsmetten met alcohol
 • Het topje insmeren met vaseline
 • Puntje max 1,5cm in de anus
 • Na het piepsignaal kan de thermometer eruit

De 4 beste baby thermometers op een rijtje

#1. De Bintoi thermometer

Bij thermometers die het voorhoofd meten, zet je de thermometer op het voorhoofd van je kindje. Op deze manier hoef je je baby niet wakker te maken en kan je rustig de meter tegen zijn/haar hoofdje houden. Een goede voorhoofdthermometer is de thermometer van Bintoi. Deze thermometer heeft een digitaal scherm, zodat jij ook in een donkere kamer, wanneer je baby slaapt, de temperatuur kan opmeten. De thermometer is geschikt vanaf 0 maanden. Bovendien bezit de meter over een stille modus, waardoor je baby niet wakker wordt. De thermometer heeft een zeer nauwkeurige meter en een hoge precisie sensor, waardoor jij niet alleen de temperatuur van je kindje kan opmeten, maar ook bijvoorbeeld de temperatuur van melk of andere vloeistoffen.

Voordelen
 • Stille modus
 • Verlicht digitaal scherm
 • Memory modus voor 35 metingen
 • Melding door middel van kleurcodering
Nadelen
 • Niet geschikt voor premature baby’s

#2. De Braun thermometer

Naast thermometers die het voorhoofd meten, bestaan er ook thermometers die in het oor meten. In deze meter zit een infraroodsensor. Deze sensor meet de warmte van het trommelvlies. Op deze manier krijg jij via de thermometer te zien wat de lichaamstemperatuur is van je kindje. Het is belangrijk dat de sensor echt tegen het trommelvlies van je baby aanzit. Een goede oorthermometer is de thermometer van Braun. Deze thermometer is speciaal gemaakt voor baby’s. De thermometer heeft een age precision functie, waardoor jij heel nauwkeurig de temperatuur kan opmeten. Bovendien heeft de thermometer nachtverlichting waardoor jij ook in het donker de temperatuur kan opmeten. De thermometer heeft een digitaal schermpje.

Voordelen
 • Resultaat dmv kleurcodering
 • Nachtverlichting
 • Digitale display
Nadelen
 • TIP: De Braun LF40 navulset met beschermkapjes

Het puntje dat in het oor gaat kan je gemakkelijk schoonhouden. Zo kun je bij deze thermometer speciale ‘plastic kapjes’ kopen die je over het puntje kan doen. Na gebruik kan je dit kapje weer vervangen voor de volgende keer.

#3. De rectale thermoter van iProven

Een rectale thermometer is een thermometer die je in de anus van je kindje stopt om zo de temperatuur te meten. Helaas is dit niet altijd fijn voor je baby, gelukkig is de rectale thermometer van iProven flexibel. Deze rectale thermometer van iProven heeft een flexibel tip, waardoor je baby zo min mogelijk last van heeft van het opmeten van de temperatuur. Ook is de sensor erg kort, waardoor die niet zo diepgaat. Binnen 10 seconden heb je de temperatuur gemeten. De thermometer is volledig waterproof en dus superhandig om mee te nemen op vakantie of bijvoorbeeld naar het zwembad. Het is ook mogelijk de thermometer oraal te gebruiken.

Voordelen
 • Zeer betrouwbaar
 • Comfortabel flexibele tip en een korte sensor
 • Waterproof
Nadelen
 • Minder fijn voor je baby

#4. De infrarood thermometer 

Deze thermometer werkt op basis van een infraroodsensor. De thermometer is erg klein, waardoor je thermometer gemakkelijk ergens mee naar toe kan nemen. De thermometer heeft een LCD-display, waardoor jij de temperatuur gemakkelijk kan aflezen. Bovendien maakt de thermometer gebruik van een kleurencodering, waardoor jij snel kan zien of het foute boel is. De thermometer is heel makkelijk in gebruik en heeft maar 2 knoppen. Bij deze thermometer worden er gratis 2 batterijen bijgeleverd. Ook wordt er een speciaal bewaarzakje bijgeleverd, zodat jij de thermometer netjes kan bewaren!

Voordelen
 • Werkt op basis van infrarood, geen huidcontact
 • Je baby voelt er niks van
 • Memory tot 35 metingen terug
 • Temperatuur waarde dmv kleurcodering
Nadelen
 • Minder accuraat, afwijking van 0,3 graden. ivm geen huidcontact