Met gezin naar Disneyland ✔️ Last minute Disneyland Parijs

in Disneyland Parijs waan je jezelf samen met je gezin in een compleet andere wereld. De wereld van sprookjes en fantasie waar alle dromen van kinderen en volwassenen uitkomen. Dat alles op een steenworp afstand van de romantische stad Parijs.

Vergelijk alle aanbieders voor een last minute Disneyland

Slangenreizen

Oad

Oad - Disneyland Paris - 30e verjaardag

Stedentrips.nl

De Jong Intra vakanties

Last minute hotel of huisje boeken in Disneyland?

Of je voor een hotel of voor een van de huisjes kiest van Disneyland Parijs is volledig jouw keuze. Alle verblijven van Disneyland Parijs hebben een eigen unieke charme en dezelfde park voordelen. Natuurlijk zijn de huisjes die je kunt huren op de Disney Davy Crockett ranch vaak voordeliger dan de Disney hotels en uitermate geschikt voor gezinnen met kleine kinderen. Op de ranch krijg je een echt camping gevoel en kunnen je kinderen zich vrij bewegen. Als je kiest voor een van de Disney hotels heb je weer de voordelen van een inbegrepen ontbijt en optie tot diner in het hotel en natuurlijk de veel bewonderde Disney thema kamers. Boek hier je verblijf op Disneyland.

Met de bus of trein?

Disneyland Parijs ligt zoals de naam al aangeeft in de omgeving van Parijs. Hier kan je natuurlijk met de auto heen rijden of naar toe vliegen, maar je kan er ook voor kiezen om met de bus of trein te reizen. Voor welke optie je ook kiest een zekerheid is dat het voor jou en je gezin ontspannen geblazen is vanaf vertrek. Met de bus of de trein reizen betekent namelijk dat jijzelf of je partner niet hoeft te rijden. Achteroverleunen en pas weer opstaan als je het magische Disneyland Parijs hebt bereikt.

Met de bus naar Disneyland

Met de bus naar Disneyland Parijs dat kan met de (kids) bus van oad. De opstapplaatsen zijn in elke provincie van Nederland te vinden en de bus zet je af bij jouw favoriete Disney hotel. Het is ook mogelijk om een dagje  naar Disneyland Parijs te gaan met de bus. Je wordt dan vroeg in de nacht opgehaald bij een van de opstapplaatsen zodat je de gehele dag kunt genieten van een van de Disneyparken. Aan het eind van de middag stap je weer in de bus en rond middernacht ben je weer thuis. Hoe cool is dat?

Met de trein naar Disneyland

Met de Thalys reis je rechtstreeks naar Disneyland Parijs. De trein zet je bij wijze van spreken voor de poort van het park af. De Thalys rijdt twee keer per dag naar Disneyland Parijs toe in slechts 3 uur en 40 minuten. Nog een voordeel van reizen met de Thalys is dat kinderen t/m 3 jaar gratis zijn wanneer je ze op schoot neemt en kinderen t/m 11 jaar krijgen korting op de treinreis. Boek hier eenvoudig je treintickets.

Disneyland park of studio?

De beide parken van Disneyland Parijs garanderen eindeloos plezier. Waar het Disneyland park je meeneemt in de wereld van sprookjes en kastelen ontdek je in Disneyland studio de wereld van jouw favoriete Disney en Pixar films. In beide parken vindt je fantastische shows, spectaculaire attracties en speciale seizoen thema’s. Als je de mogelijk hebt om beide parken te bezoeken, is dat zeker een aanrader!Disneyland park

Het Disneyland Park is opgedeeld in vijf magische themagebieden met elk hun eigen attracties, shows, restaurants en Disney winkels.

 • Frontierland: Hier vind je de romantiek van het grootse Wilde Westen
 • Adventureland: Hier vind je de romantiek rondom het exotische avontuur, gebaseerd op India, Noord-Afrika, Afrika en de Caraïben.
 • Fantasyland: Hier vind je de sprookjes gebaseerd op de Disneyfilms
 • Discoveryland: Hier vind je futuristische attracties.
 • Mainstreet U.S.A: Hier vind je de nostalgie van een Amerikaans stadje.

Walt Disney Studios Park

Walt Disney Studios Park is gebaseerd op het Amerikaanse attractiepark Disney’s Hollywood studio. Dit park bestaat ook uit verschillende filmstudio themagebieden, namelijk frontlot, production courtyard, Backlot en Toon studio. Alleen Toon studio is een gebied dat niet in een echte filmstudio te vinden is en heeft daardoor een apart verhaal. In 2021 zal het themagebied advengers campus het gebied Backlot overnemen. Dat betekent nog meer Disney plezier!

Disney Village Nature

Op vijftien minuten rijden van Disneyland Parijs vindt je Disney Village nature. Na een drukke dag in het park kan je hier in deze unieke, groene dorpsoase even helemaal tot rust komen samen met je gezin. Het park beschikt over appartementen die gelegen zijn langs het meer of diep in het sprookjesachtige bos. Er is zelfs een waterpark, aqualagon te vinden voor een extra stukje ontspanning.

7 leukste attracties van Disneyland Park

In het Disneyland Park vind je meer dan 40 attracties en belevingen voor jong en oud. Om alvast een indruk te krijgen van deze spectaculaire gezinsattracties geef ik jullie alvast een voorproefje met de onderstaande 7 leukste attracties die je kan vinden in het Disneyland Park.

 1. Mickey ’s PhilarMagic

Is een attractie voor het gehele gezin. Deze attractie heeft dan ook geen minimumlengte of leeftijd barrière. Deze attractie is ook rolstoeltoegankelijk. Mickey ‘s philar magic 4D -attractie beleving neemt je mee door de magie van de Disney klassieker.

 1. It’s a Small World

Is ook echt een attractie voor het gehele gezin. Deze attractie heeft dan ook geen minimumlengte of leeftijd barrière. Deze attractie is ook rolstoeltoegankelijk. De It’s a small world boottour neemt je mee op een wonderbaarlijke wereldreis langs verschillende werelddelen en culturen. De gehele rit zingen de vrolijke poppen die je tegenkomt ‘It’s a small world’.

 1. Adventure Isle

Deze attractie staat voor plezier en mysterie. Adventure isle is eigenlijk een geheel land vol geheimen die ontrafeld dienen te worden door jou en je familie. Deze attractie is dan ook geschikt voor het hele gezin en heeft geen minimumlengte of leeftijd barrière. Doordat er veel geklommen en geklauterd kan worden in deze attractie, is adventure isle niet rolstoeltoegankelijk.

 1. Alice’s Curious Labyrinth

Alice’s curious labyrinth is zoals de naam het al zegt een sprookjesachtig doolhof. Dit is een gezinsattractie zonder minimumlengte of leeftijd barrière. De attractie is zeker rolstoeltoegankelijk. In het doolhof kom je magische wezens tegen en ontcijfer je wegwijzers. Allemaal om heelhuids bij het kasteel van de harten koningin te komen. De beloning is het uitzicht over heel fantasyland.

 1. Autopia

Autopia is een attractie voor de echte coureurs in je familie. In deze attractie is het mogelijk om je eigen auto te kiezen en te rijden door een kleurrijk landschap. Voor deze attractie geldt wel een minimumlengte van 81 cm voor de veiligheid. Autopia is rolstoeltoegankelijk mits iemand je kan helpen om vanuit de rolstoel in de auto te komen.

 1. Pirates of the Caribbean

The pirates of the Caribbean rondvaart is een boottochtje voor schurken en piraten. Tijdens de tocht kom je langs vijandige skeletten en kapitein barbossa kan natuurlijk ook niet ontbreken.  Voor deze attractie geldt geen minimumlengte of leeftijd barrière.  Pirates of the Caribbean is rolstoeltoegankelijk mits iemand je kan helpen om vanuit de rolstoel in de boot te komen.

 1. Starwars Hyperspace Mountain

In deze starwars hyperspace mountain attractie vlieg je mee met de rebellen in de strijd tegen de Empire. Deze achtbaan is kortgeleden vernieuwd en is betreed baar voor iedereen boven de 1.20 cm in lengte. Ook is deze attractie rolstoeltoegankelijk mits iemand je kan helpen om vanuit de rolstoel in de achtbaan te komen.

7 leukste attracties van Disney studios

In het Disney studios park draait alles om jouw favoriete Disneyfilms in de vorm van spectaculaire shows en attracties. Om alvast een indruk te krijgen van deze spectaculaire gezinsattracties geef ik jullie alvast een voorproefje met de onderstaande 7 leukste attracties die je kan vinden in het Disneyland studios park.

 1. Cars Rally

In deze Cars attractie race je met jouw favoriete Cars auto over het snelle circuit door de wereld van Cars. Deze attractie is geschikt voor alle leeftijden en heeft geen minimumlengte barrière. Ook is de attractie rolstoeltoegankelijk mits iemand je kan helpen om vanuit de rolstoel in de auto te komen.

 1. Flying Carpets

In deze attractie gebaseerd op het vliegende tapijt van Aladin vlieg je rond een toverlamp door de lucht boven Agrabah. De flying carpets attractie is geschikt voor alle leeftijden en heeft geen minimumlengte barrière. Deze attractie is rolstoeltoegankelijk mits iemand je kan helpen om vanuit de rolstoel in het karretje te komen.

 1. RC Racer

In deze Toy Story attractie zit je in Andy zijn snelste speelgoedauto terwijl je door een 25-meter lange half-pipe achtbaan racet. Deze attractie is betreed baar voor iedereen boven de 1.20cm lengte en is ook rolstoeltoegankelijk onder begeleiding van een valide persoon van 15 jaar en ouder.

 1. Ratatouille

In de Ratatouille attractie beleef je een echte kat en muis achtervolging door de gigantische keuken van Chef skinner. Deze attractie is geschikt voor alle leeftijden en heeft geen minimumlengte barrière. De Ratatouille attractie is ook rolstoeltoegankelijk onder begeleiding van een valide persoon van 15 jaar en ouder.

 1. Slinky

In deze Toy Story attractie zit je op de rug van Slinky de dog, die zijn eigen staart achterna zit. Dat betekent dat je rond en rondgaat. Deze attractie is geschikt voor alle leeftijden en heeft geen minimumlengte barrière. De slinky attractie is rolstoeltoegankelijk mits iemand je kan helpen om vanuit de rolstoel in het karretje te komen.

 1. The Twilight Zone

In deze Twilight zone attractie kun je kiezen uit drie bloedstollende liften. De Malevolent machine, the shaft creatures en the 5th dimension. Deze vrije vallen maken jouw keel gegarandeerd schor van het gegil. Deze attractie is te betreden vanaf een minimumlengte van 1.02 m en is ook rolstoeltoegankelijk, mits iemand je in de attractie kan helpen.

 1. Toy Soldiers Parachute Drop

In deze Toy story attractie maak je een spannende parachutesprong met je hele familie want je mag de attractie al betreden vanaf een lengte van 81 cm. Deze attractie is rolstoeltoegankelijk, mits iemand je in de attractie kan helpen en begeleiden.

Lange wachtrijen voorkomen? 10 tips!

Disneyland Parijs is een heel groot park, maar toch voorkom je de lange wachtrijen niet. Natuurlijk zijn er wel altijd tips die deels kunnen voorkomen dat je heel lang in de rij moet wachten. Hieronder lees je 10-handige tips.

 • Vermijd zoveel mogelijk de vakanties en Franse feestdagen

In de periodes buiten de vakanties om is het aanzienlijk rustiger in het park. Ook is het beter om niet naar het park te gaan tijdens Franse vakanties en feestdagen.

 • Begin aan het einde van het park in plaats van in het begin van het park.

Veel mensen beginnen aan het begin van een pretpark met het in de rij staan voor een attractie, maar je kan beter op de plattegrond kijken en eerst naar de laatste attracties lopen. Daar zijn dan nog niet zoveel mensen en zijn de wachtrijen korter.

 • Zorg dat je bij de opening van het park meteen naar jouw favoriete attractie loopt.

Als je als eerste naar je favoriete attractie loopt is er nog geen wachtrij. Kies dit van tevoren op de plattegrond uit. Het is aan te raden om voor een attractie te kiezen die heel populair is en waar altijd lange wachtrijen staan zoals Big thunder Mountain, Space Mountain, Peter Pan of Star tours.

 • Maak vooraf een efficiënte planning en benut optimaal de fastpass

De belangrijkste attracties in Disneyland Parijs hebben een Fastpass. Deze tickets komen uit een fastpass machine en zijn tijd gebonden. Deze machines staan bij de entree van de attracties. Je scant jouw entreekaartje en dan krijg je een fastpass met daarop een tijd waarop je kan terugkomen om de attractie te betreden zonder lang te hoeven wachten. Als je hierin een handig planning maakt kan je heel wat tijd besparen.

 • Ga voor de attracties met grote capaciteit in karretjes

Het is ook heel handig om naar attracties te gaan waar je met veel mensen tegelijk in kunt. Dit zijn bijvoorbeeld attracties als Pirates of the Caribbean, It’s a Small World, Captain EO/Michael Jackson 3D, Phantom Manor of Riverboat. Deze attracties hebben een snelle doorloop omdat je er met meerdere mensen tegelijk in kan.

 • Gebruik de app of het bord op Central Plaza en check de kortste wachttijden

Je kunt de gratis app van Disneyland Parijs downloaden. Zo blijf je continu op de hoogte van de wachttijden van de attracties. Zo weet je heel snel naar welke attractie je kan lopen nadat je uit een andere komt. Er hangt op Central Plaza ook een bord met de wachttijden van de belangrijkste attracties.

 • Vermijd het kijken van de parade en andere shows

Als je niets hebt met de parades en de shows zijn dat de momenten waarop jij van een paar attracties kan genieten. Als er veel mensen bij een show of parade zijn nemen de wachtrijen bij de andere attracties af.

 • Pauzes zijn voor watjes, Rond etenstijd is het altijd rustiger

Rond de lunchpauze is het bij sommige attracties al rustiger maar rond het avondeten helemaal. Veel mensen gaan dan terug naar het hotel om te eten en kleine kinderen zijn vaak moe, maar jullie natuurlijk niet. ’s Avonds worden de wachtrijen korter en kan je juist nog een paar attracties pakken die je anders laat schieten.

 • Maak gebruik van je extra magic time als je in een Disney hotel slaapt.

Extra magic time betekent dat het park of eerder opengaat of later gaat sluiten. Als jij eerder het park in mag dan de gewone gasten, race je natuurlijk gelijk naar jouw favoriete attractie en laat je je ontbijt maar even staan.

 • Sta vroeg voor de deur en kies vaker voor de single rij

Als je naar Disneyland Parijs gaat zorg er dan voor dat je een half uur van tevoren voor de poort staat zodat je bij opening als eerste het park in kan rennen naar jouw favoriete attractie. Als je zoveel mogelijk attracties wil betreden kies dan vaak voor de single rij. Veel mensen willen met meer mensen in een karretje, maar als jij het geen probleem vindt om aan te schuiven waar plaats is, scheelt de single rij veel tijd.

Hoelang verblijven op Disneyland?

Een verblijf van drie volle dagen in Disneyland Parijs is het meest ideaal. Zo heb je precies genoeg tijd om de twee parken te bezoeken. Het is aan te raden om twee dagen voor het Disneyland park uit te trekken en een dag voor het Walt Disney Studios Park.

De beste tips voor Disneyland

Disneyland Parijs is een heel groot en uitgebreid park. Met goede stevige schoenen loop je het hele park door met groot gemak. Je zit natuurlijk niet op blaren te wachten. Ga daarom nooit met niet ingelopen schoenen naar een pretpark.

 • Nemen eten en drinken mee

Als je met het gezin Disneyland Parijs bezoekt is het aan te raden om zelf eten en drinken mee te nemen in het park, want de restaurantjes in het park zijn best wel duur als je daar met het hele gezin moet eten.

 • Reserveer je restaurant vooraf

Als je toch in het park wilt gaan eten is het wel verstandig om een van de restaurants van tevoren te reserveren om teleurstelling te voorkomen.

 • Download de Disney app

De Disney app is heel handig om te downloaden voor het in de gaten houden van de duur van de wachtrijen van de attracties, voor het bekijken van de showprogramma’s en voor het reserveren van restaurants.

 • Wacht op de avondshow

De gehele dag zijn er in Disneyland Parijs shows, maar het is verstandiger om naar de avondshow te gaan. Dit is zo omdat je tijdens de shows die overdag plaatsvinden minder lange wachtrijen hebt bij de attracties. Zo kan je en meer attracties pakken en ook nog naar de show kijken.

 • Neem een extra tas mee voor alle souvenirtjes

Disneyland Parijs is dé plek om jouw Disney souvenirs te kopen. Voor elk thema zijn er andere souvenirs te verkrijgen. Deze souvenirs kun je natuurlijk niet de hele dag door het park heen vasthouden, daarom is het verstandig om hiervoor een extra rugtas of andere tas mee te nemen.

Meest gestelde vragen

De fastpass is een gratis service, ja je hoort het goed het is volledig gratis. Deze service zorgt ervoor dat de wachttijden voor bepaalde attracties worden verkort. Je krijgt namelijk via je toegangsticket een tijdstip toegewezen waarop je met de fastpass direct de attractie in kunt.

Dat is een simpel antwoord. Disneyland Parijs is voor iedereen. Het grote voordeel van dit pretpark is dat kinderen t/m 6 jaar en soms zelfs t/m gratis toegang en verblijf krijgen als je een Disney arrangement boekt. Ook handig om te weten is dat er een baby switch service is zodat ouders samen van een attractie kunnen genieten.

Extra magic time verkrijg je als je verblijft in een van de Disney hotels. Bij extra magic time hoort toegang tot delen van de Disneyparken voordat de andere bezoekers naar binnen mogen. Eveneens krijg je toegang tot bepaalde attracties voor de officiële openingstijd.

Ja, die mogelijkheid is er zeker. Je kunt op de website van Disneyland Parijs een maaltijd reserveren met een van jouw favoriete Disneyfiguren. Je kunt ervoor kiezen om te ontbijten, te lunchen of te dineren met een van de Disneyfiguren.

Disney check is een aanduiding voor gezonde maaltijdopties in de Disneyland Parijs parken voor kinderen. Deze maaltijden bevatten 2 stuks fruit en worden geserveerd in kleinere porties. Een goede compensatie voor de overige lekkernijen die in het park te verkrijgen zijn.

Disneyland Parijs beschikt over diverse Disney hotels en zo is er een Disney hotel voor elke portemonnee. De Disney hotels worden over het algemeen als duur gezien, maar dat geldt zeker niet voor alle hotels. Onderaan mijn blog kan je zo doorklikken naar de beste hotel deals van Disneyland.

Andere populaire items

Kinderkleding Slapen Speelgoed Baby verzorging Gezondheid Kinderkamer Onderweg Thuis Borstvoeding Flesvoeding Zwangerschapskalender Uitzet Ontwikkeling  Lifestyle Zwangerschapskalender Gezin en geld Voeding