Beste zwangerschapskussen 2024 ✔️ Zwangerschapskussen vergelijken

Zwangerschapskussen

Een zwangerschap is voor aanstaande ouders één van de mooiste periodes in hun leven. Helaas kunnen veel vrouwen in deze periode niet volop genieten doordat het vinden van rust lastig is: want hoe lig je lekker met zo’n grote buik? Of sterker nog, hoe kan ik rusten terwijl ik continu druk op mijn buik voel? Met de aanschaf van een zwangerschapskussen word jij tijdens deze rustmomenten ondersteund, een voedingskussen is er namelijk speciaal voor gemaakt om de druk op je ledematen te verminderen en de ademhaling te bevorderen. Ook wordt een zwangerschapskussen gebruikt om borstvoeding te geven. In mijn blog vertel ik je alles over het best beoordeelde zwangerschapskussen door het consumentenbond. Lees je mee?

Beste zwangerschapskussen

Alle onderstaande zwangerschapskussens zijn eenvoudig te bestellen via het internet. Je kunt het product uitgebreid testen. Mocht het niet bevallen, is er altijd een mogelijkheid om het terug te sturen. Er zijn ook fysieke winkels die zwangerschapskussens verkopen, waardoor jij eerst het kussen kan zien en aanraken in de winkel, voordat je het kussen besteld. Zo kun je denken aan winkels als Ikea, Hema, maar ook Prénatal en de Kruidvat.

Materiaal en vulling zwangerschapskussen

Naast de verschillende vormen, zijn er ook verschillende materialen waaruit het kussen kan bestaan. De meest gebruikte materialen zijn polyester en microparels. Beide materialen zorgen ervoor dat het kussen erg zacht is en comfortabel. Kussens bestaande uit microparels zijn vaak duurder in de aanschaf, maar ademen beter in vergelijking met polyester.

Praktische zwangerschapskussen

Twijfel je nog tussen alle verschillende soorten kussens? Dat is heel begrijpelijk! Aangezien elke vorm een andere ondersteuning biedt, zou je er ook aan kunnen denken om meerdere kussens aan te schaffen. Zo is het kussen met de wig vorm heel erg praktisch om ergens mee naar toe te nemen, maar is een kussen met een U-vorm wellicht wat fijner tijdens het slapen, doordat dit kussen wat groter is. Vind je het allemaal wat (te) duur worden? Troost jezelf dan met de gedachte dat je alle zwangerschapskussens zowel voor, tijdens als na de zwangerschap kan gebruiken.

Voedingskussen

Zo is een zwangerschapskussen ook uitermate geschikt als een voedingskussen en kan iemand die niet zwanger is, maar wel bijvoorbeeld rugklachten heeft, ook heel goed dit kussen gebruiken! Bovendien is een goede nachtrust onbetaalbaar: Een goede nachtrust zorgt ervoor dat jij meer energie overdag hebt om van de zwangerschap te genieten en dat gunnen we iedere mama to be, toch?

Het beste zwangerschapskussen van 2024  (Top6)

Er bestaan verschillende soorten zwangerschapskussens, waardoor jij het kussen kan kiezen dat het beste jouw behoefte en wensen vervuld. Er bestaan verschillende vormen:

1. De wig vorm Momma

De wig vorm is een zwangerschapskussen in de vorm van een maan. Dit kussen plaats je meestal onder je buik, waardoor de druk op je buik wordt verminderd. De wig vorm is het kleinste zwangerschapskussen, waardoor je deze gemakkelijk ergens naar toe kan meenemen.

Een goed zwangerschapskussen met een wig vorm is het zwangerschapskussen van Momma. Het kussen is heerlijk zacht doordat er gebruik is gemaakt van memory foam. Het zwangerschapskussen is uiterst geschikt om mee te reizen, omdat het kussen een wasbare hoes bevat. Je kunt het kussen zowel onder je buik als onder je rug plaatsen, waardoor dit kussen ervoor zorgt dat jij de juiste houding vindt tijdens je rustmomentjes.

2. De rechte vorm Meisterhome

De naam verklapt het al: een kussen dat recht is. Door deze rechte vorm is dit kussen heerlijk om mee te slapen, vooral voor vrouwen die zij-slapers zijn. Doordat je tegen dit kussen kan liggen, worden je buik, nek, heupen en knieën ondersteund.

Een goed zwangerschapskussen met een rechte vorm is het zwangerschapskussen van Meisterhome. Het kussen past zich speciaal aan, aan jouw lichaam, waardoor al je ledematen kunnen rusten en het kussen heel veelzijdig is. Dankzij het hoogwaardige polyester van dit kussen, kan het kussen jarenlang meegaan. Een echte investering dus!

3.  J-vorm Litollo

Het zusje van de rechte vorm is de J-vorm. De J-vorm is vergelijkbaar met de rechte vorm, alleen heeft het iets meer vorm. Hierdoor is de J-vorm erg geschikt wanneer je een kussen zoekt die vooral de buik ondersteund. Een goed zwangerschapskussen met J-vorm is het kussen van Litollo. Dit kussen biedt ondersteuning aan één kant van het lichaam en is dus perfect voor zij-slapers. Bovendien neemt dit kussen minder ruimte in. Door de unieke vormgeving wordt de baarmoeder ondersteund en kan je baby in een fijne houding gaan liggen.

4. De C-vorm Litollo

De C-vorm is een zwangerschapskussen dat het hele lichaam ondersteund. Zo kan je de onderkant van het kussen tussen je benen plaatsen en zo je hoofd op het bovenste gedeelte plaatsen. Je buik plaats je in het midden van de C.

Een U-vorm is vergelijkba ar met een C-vorm, echter is een U-vorm groter.

Een populair zwangerschapskussen met een U-vorm is het zwangerschapskussen van Litollo. Dit XXL-kussen is door het grote formaat ideaal om mee te slapen. Je kan je hele lichaam plaatsen op het kussen, waardoor je ook gemakkelijk je positie kan veranderen. Door het hoogwaardige polyester behoudt het kussen haar vorm. De hoes van dit kussen bestaat uit katoen.

5. De U-vorm Litollo

Wil je liever een zachte stof aan de buitenkant? Dan is natuurlijk ook mogelijk. Zo biedt Litollo ook een zwangerschapskussen in U-vorm aan met een speciale zachte fleece stof aan de buitenkant. Het ergonomisch ontwerp zorgt ervoor dat je vanaf je wervelkolom tot aan je enkels wordt ondersteund. Er zijn verschillende hoezen voor het kussen beschikbaar, waardoor je zowel op uiterlijk aspect het kussen kan veranderen, maar ook de hoezen regelmatig kan wassen.

6. C-model Nagui

Wil je een zwangerschapskussen met C-model? Dan is het zwangerschapskussen van Nagui geschikt voor jou. Door het model is dit kussen uiterst geschikt voor vrouwen die rugklachten ervaren. De hoes van dit kussen is wasbaar en bestaat uit katoen. De vulling van het kussen bestaat uit speciaal polyestervezel waardoor het kussen de vorm behoudt. Hierdoor hoef je de vulling niet na een aantal jaren hoeft te vervangen, in tegenstelling tot kussens die zijn gemaakt van microkorrels.

Wat niet veel zwangere vrouwen weten is dat een zwangerschapskussen al gebruikt kan worden vanaf week 20. In deze week wordt de buik groter en zullen de eerste pijntjes beginnen. Des te beter om dan al te beginnen met het kussen.

Ja, een zwangerschapskussen is geen kwakzalverij. Een zwangerschapskussen geeft meer ondersteuning onder je buik, tussen de knieën en in de rug dan een ander soort kussen. Veel vrouwen gebruiken het kussen nog steeds als ze al lang bevallen zijn.

Een kussen kan natuurlijk geen rugpijn verhelpen, maar het zwangerschapskussen verlicht de rugpijn wel. Daarbij helpt het kussen tegen gewrichtsklachten, ischias en oprispingen als gevolg van maagzuur. Het zwangerschapskussen geeft jouw als aanstaande mama nog een paar heerlijk rustige nachten.

Dit ligt volledig aan jouw slaappositie. Vrouwen die op de zij slapen kunnen zowel een U-vormige als een c-vormig kussen aanschaffen. Vrouwen die op de rug slapen kunnen beter kiezen voor een U-vormig zwangerschapskussen, aangezien deze de rug en de buik ondersteunt aan twee kanten. Doe vooral waar jij je het beste bij voelt.

Iedere vrouw slaapt op een ander manier en slaapgewoontes zijn moeilijk aan te passen. Toch wordt er aangeraden om als je zwanger bent op de linkerzij te slapen. Hierdoor drukt de baby minder op de holle aders en de lever en dit is heel goed voor de bloedsomloop in het lichaam.

Het zwangerschapskussen kan zeker nog gebruikt worden na de zwangerschap. Je lichaam moet eerst wennen aan het niet zwanger zijn en slapen met het kussen is dan nog steeds heel prettig in de eerste weken. Het kussen kan je ook gebruiken om je kindje op de juiste hoogte te brengen voor borstvoeding.